800 g seifilet
1 ts salt, 1/2 ts pepper
2-3 ss smør/margarin
Karrisaus:
2 ss smør/margarin
1 sjalottløk
1 syrlig eple
1 ss karri
4 dl fiskekraft
2 dl matfløte
2 ss frisk gressløk
1-2 ts maisennamel
Salt og pepper
Skjær fisken i serveringsstykker, tørk den godt og strø over med salt og pepper. Stek den gyllen i smør/margarin på middels varm panne.
Karrisaus:
Rens og skjær eplet og løk i små terninger og surr dem i smør/margarin sammen med karrien. Tilsett fiskekraft og kok inn til ca det halve. Tilsett matfløten og la det hele koke ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og jevne ev. med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Ha i finhakket frisk gressløk rett før servering.
Server seifileten med karrisaus, kokt ris og grønnsaker.
Denne er kjempe god 🙂
Har laget det hele som en gryte, og byttet ut med kyllingkjøtt og kyllingbuljon noen ganger. Smaker da nesten som Bali kyllinggryte:)