Ingredienser:
100g loffterninger 1 finhakket rødløk smør til steking 1 fennikel i små terninger 2-3 epler i ternninger 1 dl rosiner 1 dl tørkede aprikoser i strimler 2 egg 3/4 ts salt 1/4 ts hvit pepper

Fremgangsmåte:
Rist loffterninger og løk i litt smør. Tilsett fennikel, epler, rosiner og aprikoser. Rør inn eggene for å binde massen sammen. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med stuffingen eller stek den i en ildfast form ved siden av i ca 40 min.

Mer om emnet: Stuffing til kalkun

Fylling eller stuffing til kalkun er en sentral del av mange tradisjonelle middagsretter og hvordan det lages kan variere sterkt fra sted til sted, familie til familie. Fyllet bidrar til å gi fuglen ekstra smak og gir gjestene et deilig tilbehør til hovedmåltidet. Likevel er det noen grunnleggende elementer i en tradisjonell stuffing til kalkun som inkluderer brød, løk, selleri, og urter som salvie og timian.

Likevel har moderne variasjoner av stuffing begynt å vise seg på middagsbord over hele verden. Fruktige stuffing, som blander det salte med det søte, har blitt svært populære. For eksempel, en stuffing av brød, løk, selleri, epler, tørkede tranebær, og pecannøtter kan gi en unik smaksprofiler og tilsette litt ekstra tekstur til måltidet. Nøkkelen med stuffing er å være kreativ og å være åpen for å eksperimentere med nye smaker og teksturer.

Å lage stuffing kan virke som en komplisert prosess, men det er egentlig ganske rett frem. Brødet kuttes opp i terninger og tørkes ofte i ovnen før det kombineres med resten av ingrediensene. Løk og selleri stekes i smør til de er myke før de blandes med brødet. Urter og krydder tilsettes for smak. Egg kan også brukes for å holde ingrediensene sammen.

Når det gjelder å stuffe kalkunen, blir stuffingen pakket løst inni fuglen før steking. Dette tillater at fuktigheten fra fuglen kan suge inn i stuffingen, skape en fuktig og smakfull side rett. Det er viktig å ikke overfylle fuglen da stuffingen kan ekspandere under steking og kan forhindre buen å lage jevnt.

Men for de som er bekymret for muligheten for at bakterier spres, kan en alternativ metode være å bake stuffingen separat i en kasserolle. På denne måten får du fortsatt den deilige smaken, og du kan kontrollere den nøyaktige steketiden for å sikre at den blir fullstendig kokt.

Til syvende og sist er stuffing en viktig del av mange kalkunmiddager, og dens tilberedning kan være en hyggelig del av kjøkkenprosessen. Det er gøy å eksperimentere med forskjellige ingredienser, og resultatet er alltid en velsmakende rett som er elsket av mange.