Ingredienser:

1 plate (ca 70 gr) sukker- og melkefri sjokolade 4,5 dl mel 1,5 ss kakao 1,5 ss flytende søtningsmiddel 2,5 ts bakepulver 0,5 ts salt 1/8 ts natron 1,5 ss olje 1,5 ss vann 1 ts bakepulver NB! Disse tre ingrediensene blandes sammen i en liten skål. 2 dl eplejuice 0,75 dl. olje

Tilberedning:

Hakk sjokoladeplaten. Bland sjokoladen med mel, kakao, søtningsmiddel, bakepulver, salt og natron i en stor bolle. I en mindre bolle blandes olje/vann/bakepulver, deretter tilsettes eplejuice og oljen i den lille bollen. Bland dette inn i den tørre blandingen. Rør godt og fyll hver muffinsform 2/3 full. Stekes ca. 18 min. på 200 grader midt i ovnen.

Mer om emnet: Sukker- og melkefrie sjokolademuffins

Sukker- og melkefrie sjokolademuffins er et fantastisk alternativ for de som ønsker å unngå både sukker og melk i kostholdet sitt. Disse muffinsene er ikke bare velsmakende, men også sunne da de inneholder ingredienser med høyt næringsinnhold og mindre kalorier enn sine konvensjonelle kolleger. De er også et utmerket valg for de som lider av laktoseintoleranse eller cøliaki, da de er fri for melkeprodukter og gluten.

For å lage sukker- og melkefrie sjokolademuffins, kan man bruke et bredt spekter av ingredienser. I stedet for tradisjonelt hvetemel, kan man bruke mandelmel eller kokosmel, som gir en flott tekstur og ekstra smak til muffinsene. Sukker kan erstattes med søtningsalternativer som honning, stevia eller kokos sukker, som ikke bare gir nødvendig søthet, men bidrar også til å beholde fuktigheten i muffinsene.

Når det kommer til sjokoladekomponenten, velger mange å bruke rå kakao, som er kjent for sitt høye innhold av antioksidanter og bidrar til den rike sjokoladesmaken. Noen kan også bruke sukkerfri sjokolade, som gir en sterkere og mer intens sjokoladesmak.

Sukker- og melkefrie sjokolademuffins kan varieres i det uendelige. Noen liker å tilsette nøtter og frø for ekstra tekstur og ernæringsverdi, mens andre foretrekker å inkludere frukt som bananer eller bær for å gi en frisk smak. Prosessen med å tilpasse oppskrifter etter individuelle smaker og ernæringsbehov gjør baking av sukker- og melkefrie sjokolademuffins til en kreativ og givende opplevelse.

Verdt å nevne er også at sukker- og melkefrie sjokolademuffins ikke trenger å være begrenset til bare dessert. Disse sunne muffinsene kan spises til frokost, som en snack midt på dagen eller til og med som en del av et balansert måltid. Med så mange potensielle variasjoner og bruksområder, kan disse muffinsene lett bli en fast del av hvilken som helst diett.

Så, enten du prøver å kutte ned på sukker og melk, er allergisk, eller bare ønsker å prøve noe nytt, er sukker- og melkefrie sjokolademuffins definitivt verdt å prøve. Med de rette ingrediensene og litt kreativitet, kan du lage dine egne deilige og sunne muffins som vil tilfredsstille ditt søte begjær og samtidig holde deg til en sunn livsstil.