Ingredienser:

PAI
1 stk Ferdig paideig
4 stk. Kyllingfilét
2 dl Linser
2 Stilker stangselleri
1 Rød Paprika
1 dl Vårløk
6 Skiver bacon
1 ts Basilikum
½ ts Salt
1 klype Chilipulver
Parmesan
4 Egg
3 dl Fløte
Litt olivenolje til steking av kylling

TOMATSAUS
1 boks Hermetiserte tomater
½ Løk (middels stor)
1 Rød Paprika
2 stilker Stangselleri
1 eller ½ Kinesisk hvitløk
1 ss Tomatpuré
En dæsj Heintz Chilisaus
En dæsj Ketchup
½ ss Oregano eller pizzakrydder
½ ss Basilikum
1 ts Salt

Tilberedning:

Det hele blandes med hurtigmikser. Kok opp og la småkoke i 10 min.

Skjær kylling i ca 1 x 1 cm stor terninger. Skyll linsene i kaldt vann og kok dem i 10 min med litt salt. Kutt opp grønnsakene. Stek bacon halvsprø i olivenolje. Legg paideigen i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek kyllingen halvferdig i en panne med olivenolje. Visp eggene sammen med fløte og ha i basilikum, salt, chilipulver og grønnsakene. Sil oljen fra kyllingen og legg terningene i bunnen av paien. Legg i linsene og hell over egg og fløte blandingen med grønnsakene.
Stek paien på nederste rille i ovn ved 175 grader i 25 min. Ta ut paien og dryss bacon og parmesan på. Stek videre i ovnen i 10 min.

Anrettes på tallerken med tomatsaus rundt. God apetitt!

Porsjoner:
3-4 Posjoner

Mer pai