Ingredienser
250 g mandler males
250 g melis siktes i
5 stivpiskede eggehviter
1 ts bakepulver has i
Mandlene has i til sist
____________________
Stekes i langpanne midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
Tilberedning
Fyll:
5 eggeplommer
150 g sukker
1 dl fløte
Kokes på svak varme til det er tyknet. Avkjøles.
Rør så inn 125 g usaltet romtemperert smør eller margarin.
Kaka deles i 2 og fyllet has mellom de 2 lagene. La noe av fyllet være igjen.
Topping:
Kaka pyntes med smeltet sjokolade. Deretter sprøyter du små «topper» av resten av fyllet oppå sjokoladen.
Dette ser mengdemessig ut som den oppskrifta jeg har, hvor det er meningen å lage to rundkaker og ha de oppå hverandre. 300gr mandler, 250 gr sukker/melis og 4 eggehviter og 1 ts bakepulver skal gi 1-1,5 cm tykk bunn i langpanne 40*22cm. Ville anbefalt å øke til 400gr mandler, 325gr melis, 6 eggehviter og heller droppe bakepulveret. 200grader, 20 min. Ta ut av forma tidlig. Så lage 50% mer eggekrem – 6 egg, 1,5 dl fløte, 225 gram smør, 185 gr sukker, 2 spiseskjeer vaniljesukker!!! (dette er for liten langpanne 40*22 cm). Enjoy.
Litt enige med deg om at mange av disse oppskriftene er misvisende dessverre. Står ikke hvor stor de. Langpanna er. Jeg prøvde en noen oppskrift og kremen ble for tynn. Men når man har tynn bunn, el for lite bunn kan det være en ide å bare lage enkeltstykker med fyll og sjokolade. 🙂
Oppskriften er ihvertfall ikke stor nok til en langpanne! Har laget den nå og det vil ikke la seg gjøre å dele den i to lag, i så fall må jeg dele den på midten og legge lagene oppå hverandre. Kaken ser fin ut og det virker som den har bra konsistens, men den blir veldig tynn.