Ingredienser:
br>2 dl melk
2 ss Sukrin
25 g gjær
500 g hvetemel
100 g Hi-maize
1 ts salt
2 ts bakepulver (eller 1 ts natron)
4 ss vegetabilsk olje
2,5 dl yoghurt naturell
Fremgangsmåte:
br>Bland ut gjær og Sukrin i lunken melk. Bland mel, Hi-maize, bakepulver og salt i en bolle, tilsett olje, yoghurt og melke/gjær-blandingen og arbeid sammen til en løs deig. Elt godt til den er glatt og blank. Hell litt olje over deigen og la den heve en times tid.
Forvarm ovnen til 275 eller 300 grader, ikke bruk varmluftsfunksjonen. Hvis du har en bakestein, så er det bra. Hvis ikke, bruk grillelementet.
Form deigen til 8-10 små baller. Kjevle ut ballene, legg dem på bakepapir og legg på bakesteinen, hvis du har, eller på et bakebrett nesten øverst i ovnen under grillelementet.
Etter cirka to minutter begynner brødet å blåse seg opp, ta brettet raskt ut, snu brødet og stek i ett minutt til, til det får brune flekker.
Porsjoner: Gir 8-10 nanbrød.
Kommentarer:
br>Det er milevis av forskjell mellom et nanbrød du har laget selv og de du kjøper i butikken, og det er ikke vanskelig å lage.
En annen brød oppskrift