Ingredienser

1 løk
1 gulrot
1 selleristilk
2 ss olivenolje
120 g pancetta eller røkt bacon uten svor, i terninger
1 ¾ liter kjøttkraft
1 kanelstang eller en god klype malt kanel
100 g tørket pasta
400 g borlotti-bønner, skylles i vann
1 tykk skive kokt skinke, ca 250 g skåret i terninger
salt
nykvernet svart pepper
grovrevet parmesan til servering

Tilberedning

Skjær opp grønnsakene. Varm oljen i en stor kjele, ha i pancetta eller bacon og la det surre under omrøring til det har fått farge. Ha i grønnsakblandingen og la det surre i ca 10 minutter under stadig omrøring, til det har fått farge.

Tilsett kraften, ha i kanel og smak til med salt og pepper. Kok opp. Legg på lokk og la det småkoke 15-20 minutter.

Tilsett pastaen. La det koke opp igjen under stadig omrøring. Skru ned varmen og la småkoke i 5 minutter mens du rører ofte. Ha i bønner og skinketerninger, og la det småkoke i 2-3 minutter eller etter anvisning på pakken.

Smak til suppen. Serveres varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan.