Ingredienser

1 ¼ kg sandskjell, godt skrubbet
9 dl vann
250 g pinjekjerner
½ dl olivenolje
5 hvitløkfedd, skåret i tynne skiver
1 ss hvetemel
5 dl fiskekraft eller vann
¾ dl tørr sherry
6 skiver landbrød, uten skorpe, ristet
3 egg, vispet

Tilberedning

Ha sandskjellene i en vid kjele. Kast alle skjell som er åpne. Hell på vann og kok opp på sterk varme. Legg på lokk og kok i 5-7 minutter, til skjellene så vidt begynner å åpne seg. Ta kjelen av varmen. Ta sandskjellene opp med hullsleiv og ha dem i en bolle. Kast alle som ikke har åpnet seg. Ta vare på kraften. Ta innmaten ut av alle skjellene, unntatt 12 stykker. Sett til side.

Rist pinjekjernene i en stekepanne på middels varme i ca 5 minutter, til de er gylne. Skak ofte på pannen. Når pinjekjernene er kalde, maler du dem til pasta i en morter eller food processor.

Varm olivenoljen i en kjele på middels varme. Ha i hvitløk og fres i 2-3 minutter, til den begynner å dufte. Ha i hvetemel og fres videre under omrøring i 1-2 minutter, til det er blandet. Ha i malte pinjekjerner, kraft eller vann, sherry og sandskjellkraften som du har tatt vare på. La det småkoke uten lokk på svak varme i 15 minutter. Skru stekeovnen på 220 C.

Ha innmaten fra skjellene i suppen og la den bli gjennomvarm. Sett 6 ovnsfaste suppeboller på et stekebrett og øs opp suppen i dem. Fordel de 12 skjellene med innmat i suppebollene. Legg en skive brød på toppen av hver suppebolle. Fordel de vispede eggene i bollen.

Stek i ovn i 5-8 minutter, til overflaten er gyllen og begynner å stivne. Server med en gang.