Ingredienser

700 g squash
1 liten purre
2 ss margarin eller smør
2 ss hvetemel
1 liter vann
2 hønse- eller grønnsakbuljongterninger
1 eggeplomme
1 dl fløte
1 ½ dl revet, vellagret ost
salt
pepper

Tilberedning

Skyll squashen, del den eventuelt på langs og skjær den i ca ½ cm tykke skiver. Større squash deles i båter på langs og skjæres deretter i skiver. Snitt og skyll purren og skjær den i skiver, det grønne også.

Fres grønnsakene i fettet i en gryte, uten at de får farge. Dryss over melet og rør om. Tilsett vann og smuldret buljongterninger. Kok opp og kok suppen i 5-7 minutter til grønnsakene er så vidt møre. Trekk gryten fra varmen.

Bland eggeplomme og fløte, rør det i suppen sammen med den revne osten. La den trekke, men ikke koke. Smak til med litts alt og nymalt pepper.

Serveres til ost og brød eller varme kuvertbrød.