Ingredienser

1 l friske eller 1 dl tørkede traktkantareller
2 finhakkede sjalottløk eller 1 liten, finhakket løk
3-4 ss smør eller margarin
3-4 ss hvetemel
1 1/4 l vann og 2 terninger hønse- eller grønnsaksbuljong
2 dl créme fraîche
1 ss tomatpuré
litt salt
litt pepper
1 ss presset sitron eller 1-2 ss madeira
finhakket gressløk

Tilberedning

Ta til side noen små, hele sopp. Skjær eller riv resten i små eller store biter, avhengig av hva du foretrekker. Fresall sopp samt den finhakkede løken i smør i ca. 10 minutter.

Dryss på hvetemelet og rør om. Hell i litt av vannet, bare et par dl, og rør rundt slik at melet løser seg godt opp. Hell på resten av vannet. Smuldre i buljongterningene.

Kok suppen på ganske svak varme i ca. 20 minutter. Visp i créme fraîche og tomatpuré. Smak til med litt salt og nymalt pepper. Smak også til suppen med presset sitron eller madeira. Dryss gjerne på finhakket gressløk.