Ingredienser

1 svinekam, med eller uten ben
(1,5 kg med ben brukte jeg)
4 gulrøtter, hver delt i tre
1 bit selleri i staver (200 gr)
2 rødløk i båter
2 røde paprika, hver delt i 6
1 – 2 squash delt i tykke skiver

Krydder: grovmalt pepper, salt og 3 ss frisk basilikum

Tilbehør: Kokt villris eller basmatiris

Tilberedning

Legg leirgryta i kaldt vann mens du skjærer opp grønnsakene. Til denne retten trenger du den store størrelsen av leirgryte. Legg halvparten av grønnsakene i bunnen, legg på steken, fyll opp med grønnsaker rundt. Krydre.

Settes inn i kald ovn på nederste rille. Still ovnen på 200 grader, og la stå i 2 timer. Etter 2 timer er retten helt klar til servering. Kjøttet skjærer du opp i skiver. Kraften som har dannet seg i gryta er meget smakfull og er saus.
Tips: Du kan også legge poteter med i gryta, hvis du har plass og har lyst på det. Del de da i to. Smaker best hvis kammen er fersk og ikke røkt, det blir for salt.