300 g hodekål
2 epler
1 gul løk
2 ss honning
1,5 ss kalvefond
0,6 kg svinefilet
matolje
salt og pepper
300 g sjampinjong
2,5 dl rødvin
30 g smør
1 ss maizena
Sett ovnen på 150 grader. Brun svinefileten på alle sider i litt matolje, salte og pepre. Etterstek i ovnen 25-30 minutter, til kjernetemperaturen er ca 75-80 grader.
Rens og strimle kålen, skjær ut kjernene og skiv epler og løk. Fres i smør 3-4 minutter. Ringle over honningen, hell i kalvefond og litt vann. La det småkoke i 15 minutter, salte og pepre.
Skiv sjampinjongen og stek dem. Hell over rødvin og la det hele putre i 6-7 minutter. Tilsett maizena utrørt i litt vann til passe konsistens. Rør i smøret. Smak til med salt og pepper.
Skjær svinefileten i passende stykker og server med eplekål, rødvinskokte sjampinjonger samt potetmos eller kokte poteter.