Ingredienser
1 kg karbonadedeig eller malt lammekjøtt
3 ss strøkavring
rundt 1 ts salt
omtrent 1/2 ts pepper
2 båter hvitløk
1/2 ts revet muskat
2 egg
5 ss hvetemel krydret med salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1 løk
1 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
1 glass tørr hvitvin /vann
4 dl hønsebuljong
1 ss hakket persille

Tilberedning
Arbeid sammen kjøttdeig eller lammekjøtt og strøkavring i en bolle og tilsett salt, pepper, en båt knust hvitløk, revet muskat og egg. Form så massen til små kjøttboller og rull dem i det krydrede melet.

Varm olje i en jernpanne og brun kjøttbollene sammen med hakket løk og strimlet paprika. Ha i resten av hvitløken, tomatene, tomatpuréen, vinen og buljongen. Rør om. Legg over lokk og la retten småkoke i 30 minutter.

Smak til og rør inn persille. Sausen kan eventuelt «rundes av» med litt sukker.

Server gjerne med potetstappe.