Ingredienser
500 gr svinekjøtt 125 gr smør 1 middels stor løk 1 hvitløksfedd 1 ss brandy hakket timin, oregano, fenikkelfrø (malt) 100 gr pistasjenøtter Salt og pepper. Bacon i skiver
Tilberedning
Ha alle ingrediensene utenom nøttene i kjøkkenmaskin og kjør til glatt masse. Ha over i en bolle og ha i pistasjenøtter. Kle en form med bacon, og ha i farsen. Bak i vannbad 170 grader ca 20 min.

Mer om Terrine med svin

Terrine med svin er en velsmakende delikatesse i fransk matlaging, men er ikke så kjent i Norge. Denne svineretten er laget ved å press koke svin, vanligvis sammen med en blanding av grønnsaker, krydder og konserveringsmidler, i en form, noe som gir retten en kompakt struktur.

Terrine med svin skaper smaksrike høydepunkter med sitt samspill av de fineste kjøttstykkene, utvalgte krydder og grønnsaker. I tillegg gir den forskjellige lagene av retten en estetisk appel som tiltrekker seg blikket. I forberedelsesprosessen er det viktig å være tålmodig og nøye, da den langsomme, lavtemperatur kokingen gir den unike teksturen og smaken av terrine med svin.

På et mer teknisk nivå begynner prosessen med å lage terrine med svin med valg av kjøtt. Mager svinestek, svineribbe og svineskulder er populære valg for retten. Kjøttet er grundig krydret, ofte med hvitløk, løk, pepper, salt, og urter som timian og rosmarin, og marinert over natten for å infusere smaker. Deretter blir kjøttet kuttet i grove biter og brunet i en stekepanne.

Kjøttbitene blir deretter lagt i en terrine form, sammen med grønnsaker som gulrøtter, selleri, og løk. Noen oppskrifter anbefaler også å legge i noen strimler av bacon for ekstra smak. Denne blandingen blir deretter dekket med en lager eller vin og sakte bakt i en ovn på lav temperatur i flere timer.

Etter at terrinen er stekt, blir den avkjølt og deretter presset for å komprimere ingrediensene og trekke ut overflødig væske. Det er denne prosessen som gir terrinen dens faste, sammenhengende form, som gjør den ideell for skjæring i tynne skiver. Terrine med svin serveres typisk kald, og er en stilig forrett, ofte servert med brød eller salat.

Samlet sett er terrine med svin en rett som krever tid og tålmodighet, men den rike, komplekse smaken er vel verdt innsatsen. Helt klart er dette en rett som kan bringe en smak av fransk mat til ethvert norsk kjøkken.