Ingredienser

Laksecarpaccio:
2 skinnfrie laksefileter à 675 g
1 ss sjøsalt
2 pk fersk thai krydder (rød chili, kuchai, sitrongress etc)
1 liten bunt frisk koriander
saft av en appelsin og en sitron (ta vare på skallet)
2 ss flytende honning

Koriandermajones:
3 dl majones
3 ss finhakket koriander
1 fedd knust hvitløk
sitrusskall

Tilberedning

Fordel saltet jevnt over filetene. Knus krydderne forsiktig og bland med grovhakket koriander. Fordel tykt over den ene fileten. Drypp halvparten av honningen over og legg den andre fileten på toppen. Legg på et stort stykke folie. Hell over sitrussaften og drypp over resten av honningen.

Pakk fisken inn i folie. Sett i kjøleskap i 2-3 døgn. Snu pakken to ganger.

Før servering fjernes folie og krydder.

Skjær i tynne skiver og fordel på tallerkener. Garner med sitronskiver og korianderblader.

Server koriandermajonesen ved siden av.