Kyllingfileter
Skjær kyllingfileten i små stykker.
Marinade:
1/2 l yoghurt naturell
ca 1/2 hvitløk, presset
litt fersk presset ingefær
litt grønn chili
litt salt
1-2 ts garamasalapulver
1-2 ts rød chili pulver
sennepsolje
Legg kyllingfiletene i marinaden og la de ligge i kjøleskapet over natta!
Masala:
1 boks hermetiserte tomater
3 tomater -event en boks til med hermetiserte
1 stor løk i biter
1/2 presset hvitløk
1 bit presset (fersk) ingefær
1/2 grønn chili
2 ts nellik
4 krm kardemomme
4 laubærblad
2 ts paprikapulver
2 ts gurkemeie
Bland alle ingrediensene og la det koke til alt er mørt/»bløtt». Sil så masalaen-press gjennom sila slik at du får mest mulig med i sausen!
sett ovnen på 225 grader og varm den opp. Tre kyllingfilet-stykkene på stålspidd event legg de i en ildfast form, og stek de på rist i ovnen til de er brunet.
Bland resten av marinaden med masalaen.
Putt masalaen i ei gryte og tilsett:
1ss honning (flytende)
1 boks fløte
2 ss smør
3 ts bukkehornblad (fenugreek leaves/kasun methi)
Tilsett kyllingen og la det hele koke til kyllingkjøttet er mørt.
Server med naan brød (nam nam!!), cashewnøtter, ris og ei skål med naturell yoghurt!
hvor lenge ca skal alt koke? må kylllingen ligge over natta i kjøleskapet?
hvor mange porsjoner holder denne oppskriften til ?
Åh, dinna fekk eg lyst å prøve!!!! Men eg må jo ha ting inn med te-skjeier 😉 Kor mykje kyllingfilet brukar du til denne oppskrifta? og kor lang tid sånn ca tek det før ingrediensane i masalaen er mørt/»bløtt».
Elles lurer eg også på kor lenge du pleier å koke gryta tilslutt (marinaden, masalaen og kyllingen)?
Holder på å lage Tikka Masala nå. Det står ikke i oppskriften:
Hvor mange personer den er beregnet på. Er det en halv hviløkbåt, eller en halv hel hviløk? Har bare igjen 3 dl kremfløte. Kan jeg blande en boks med kokosmelk inn i retten, for å få dobbel porsjon? Har tatt som forutsetning at retten er til 4 personer.