Mange sitter med et inntrykk av at økologisk mat ikke er interessant for de store gigantene, og at det er bare er noe for spesielt interesserte. Så feil kan man ta! Økologisk mat er i vinden som aldri før, og hvert eneste år ser vi at andelen mat som blir solgt i vanlige dagligvareforretninger, er økologisk dyrket.

Det betyr også at selv de store produsentene av melk, kjøtt og grønnsaker er nødt til å henge med i svingene, derav TINE. Allerede finnes det en del produsenter som tilbyr konkurrerende produkter i dagligvarehandelen, der TINE allerede er størst i den «vanlige matsorten». Nå vil de imidlertid bli best på økologisk smør og melk.

Økologisk melk

TINE har allerede en ekstra lett melk i sortimentet sitt, men denne er ikke produsert fra økologisk gårdsdrift. Det er derimot den nye melken – Ekstra lett Økologisk melk, og vanlig lettmelk som også er fra økologisk gårdsdrift. Det har vært stor etterspørsel på markedet for disse produktene, men foreløpig har ikke bøndene klart å produsere nok av denne typen melken til at TINE har gitt klarsignal for salg i butikk.

Nå som en gigantisk kjede som TINE går foran som et godt eksempel, er mange dagligvareforretninger sikker på at salget av økologisk mat generelt sett vil øke. I tillegg til at økologisk mat er bra for miljøet og helsa generelt sett, inneholder de nye melketypene kun 0,7 prosent fett, noe som er langt lavere enn de andre variantene av melk. Samtidig kan du nyte melken din med god samvittighet, og vite at kyrene har hatt et naturlig liv slik de var ment til å leve!

Økologisk smør

Den andre nyheten fra gigantselskapet, er økologisk smør. Det er tenkt som bruk som bordsmør på brødskiva, men har andre bruksområder som steking og baking også. At TINE kommer med flere økologiske produkter samtidig, er gode nyheter for de som er glade i økologisk mat. Mer kommer garantert i fremtiden, så lenge disse produktene blir tatt godt imot.

Smøret beskrives som et perfekt bordsmør, med kun naturlige mineraler og ingen tilsetningsstoffer. Alt som brukes for å produsere smøret, kommer fra en gårdsdrift som er 100 prosent økologisk. Flere dagligvarehandler har tatt inn de nye produktene fra TINE, og erstattet de med andre økologiske produkter. Vi ser til og med at enkelte butikker har valgt å kun selge økologiske produkter som det eneste alternativet, og det er vi naturligvis veldig glade for!