Sukkerbrød:
3 egg
2 dl sukker piskes til eggedosis.
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver Bland mel og bakepulver godt og vend det forsiktig inn i eggedosisen til en jevn røre.
Hell røren på et stekebrett med bakepapir. Smør det utover til det dekker brettet.
Stekes i 5 – 6 minutter ved 170 grader.
Maskaponekrem:
2 eggeplommer
2/3 dl sukker
2 ss Cognac piskes til eggedosis.
2,5 plater gelantin røres ut i litt varmt vann og blandes i.
2.5 dl maskaponeost (må være romstemperert) røres inn i eggedosisen.
2 eggehviter piskes stive og vendes inn i kremen.
Del sukkerbrødet i tre like rektangler, og legg en av dem på fat. Dynk bunnen med en blanding av like deler kaffe, cognac og marsala (sterkvin).
Legg på et lag av maskaponekremen og sikt et tett dryss kakaopulver over.
Legg neste del av sukkerbrødet på toppen, dynk bunnen og ha på krem og kakaopulver. Gjenta det samme med siste del av sukkerbrødet.
Kaken må få stå å godgjøre seg en stund, slik at smakene blandes godt og kaken blir saftig. Kaken er veldig god dagen etter også.
Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net