Ingredienser
1 liter kyllingkraft 2 kyllingbryst (kan byttes ut med scampi) 1-2 spiseskjeer tom yam puré 2 limeblader 1 boks kokosmelk 1 spiseskje finkuttet ingefær (evt. galanga) sitrongress koriander salt og pepper
Tilberedning
Kyllingkraften kokes opp sammen med tom yam puré, kokosmelk og krydder. La det trekke på svak varme i to timer. Kyllingbrystene kuttes i strimler, stekes og puttes i suppen. Grønnsaksnudler 2 gulrøtter 1/2 sellerirot 2 squash Grønnsakene kuttes i tynne strimler og tilsettes suppen rett før servering. Garneres med koriander.

Mer om Tom Yam-suppe med kylling og grønnsaksnudler

Tom Yum-suppe er en av de mest berømte Thai-retter internasjonalt. Kjennetegnet av sin sterke, sure smak, er det et stykke Thailand i hvert eneste slør. Versjonen med kylling og grønnsaksnudler er en variert vri på en klassisk rett, eller en smakfull måte å tilfredsstille sulten i kalde vintermåneder.

Suppens base er en blanding av galangal, vietnamesisk koriander, sitrongress og kaffir limeblader. Dette gir suppen en eksotisk, sitruspreget smak. Som for de fleste Thailandske retter, er chilipasta og fiskesaus også hovedingredienser. Kylling og grønnsaksnudler tilføres senere for å gi den substans og et fulgt måltid ut av den.

En av nøkkelingrediensene i Tom Yum-suppe er galangal. Denne ingrediensen ser ut til å være en knoll, og kan ofte forveksles med ingefær – men selv om den en gang kan minne om ingefær, har den en skarpere, mer sitrusaktig smak. Galangal brukes også i tradisjonell asiatisk medisin for en rekke helseproblemer, fra fordøyelsesproblemer til betennelser.

En annen viktig detalj ved å lage denne Tom Yam-suppe varianten er valget av grønnsaksnudler. For det første bør de være av god kvalitet og helst laget av ekte grønnsaker som er tørket og malt til pulver, før de blir behandlet til nudler. Grønnsaksnudler gir ikke bare suppen en ekstra dose med ernæring, men også en interessant tekstur og farge.

Kyllingen brukes ofte med ben i denne suppen – bena gir ekstra smak til buljongen. Du kan bruke hvilken som helst del av kyllingen du foretrekker, men det er vanlig å bruke lår eller bryst. Kjøttet skal være godt kokt, men ikke for mykt, da det vil fortsette å koke når det blir lagt til i suppen.

Å lage Tom Yum-suppe med kylling og grønnsaksnudler kan virke komplisert ved første øyekast, men det er virkelig verdt å legge litt ekstra innsats i denne retten. Smaken er uforglemmelig, og du vil bli belønnet med et sunt, nærende og velsmakende måltid som vil ta deg med på en kulinarisk reise direkte til Thailand.