Ingredienser

* 4 skiver tunfisk à 80-100g
* 2 ss olivenolje
* 2 ss revet frisk ingefær
* 100g sjampinjong (eller annen sopp) i terninger
* 1 sjalottløk, finhakket
* usaltet smør
* kjørvel
* finklippet gressløk
* estragon eller persille

Spinatpuré
* 200g spinatblader
* 1 1/2 ss usaltet smør
* 1/2 dl kremfløte
* salt, muskat, sukker, pepper

Saus
* 1dl hvitvin
* 1 sjalottløk, finhakket
* 2 ss revet frisk ingefær
* 100g kaldt usaltet smør
* saft av 1/2 sitron
* salt, pepper
* kajennepepper
* 50g pepperrot, revet

Tilberedning

1. Legg tunfiskskivene i en form med olivenolje og revet ingefær i ca 1 time
2. Smelt sjampinjong og sjalottløk i litt smør på middels varme i noen minutter. Hakk urtene og tilsett.
3. Press blandingen lett på tunfiskbiffene på den ene siden som ikke skal stekes. Sett til side og lag spinatpure og saus.
4. Stek fisken kun på undersiden i teflonpanne på middels varme. Fisken skal være rosa-rå, men varm igjennom.

1. Spinatpure Vask og skyll spinaten godt. Kok den i mye saltet vann i ca 2 min. Avkjøl i isvann. Press ut så mye vann som mulig.
2. Kjør spinaten glatt i en foodprosessor.
3. Smelt smør i en kasserolle. Tilsett spinat og kremfløte. Kok opp under omrøring. Smak til med salt, muskat, et dryss sukker og pepper

1. Saus Kok hvitvin, sjalottløk og ingefær nesten helt inn. Pisk inn det kalde smøret i terninger. Tilsett sitronsaft, salt, pepper og kajennepepper. Pisk opp sausen med en stavmikser.
2. Tilsett mesteparten av pepperroten. Sil av og pisk på nytt.

Anrett tunfisk med spinatpuré, sjampinjonger og varm ingefærsaus. Dryss resten av den revne pepperroten på fisken.