usa-amerika-matVeldig mange forbinder amerikansk mat bare med McDonalds, Kentucky Fried Chicken og Burger King, men dette er så langt i fra realiteten. USA er et stort land med mange forskjellige matkulturer, noen av disse er helt unike og svært exotiske. Grunnen til dette er at USA ble okkupert av immigranter, sammen med noen slaver. Dette har gjort sitt til at USA har et bredt spekter av mat som er inspirert av mange forskjellige kulturer.

Men vi skal ikke putte under en stol at burgere er typisk for USA, men det er ikke den burgern du kjøper på McDonalds men det er burgere laget av skikkelig kjøtt. Smatidig så er det kun en liten del av den amerikanske matkulturen. Nedenfor har vi laget en liste over amerikanske retter vi anbefaler. Noen kjenner du kanskje igjen og noen har du kanskje aldri hørt om.

Kanskje den mest spennende retten nedenfor er Fjell Østers, som egentlig heter «Rocky Mountain Oysters» eller «Praire Oysters», dette er friterte testikler fra kveg som faktsk smaker veldig godt. Det passer kanskje ikke for alle men det er en morsom og annerledes rett som smaker fantastisk.

Klikk på retten for å lese mer eller for å finne en oppskrift.
-Jambalaya
-Gresskarpai
-Fjell Østers
-Spareribs

Du finner også mange flere oppskrifter på internett men hvis du planlegger et besøk til USA så anbefaler vi deg at du sjekker ut Tripadvisor for å finne noen gode resturaunter. Hvis du er som oss så tar du med deg inspirasjon fra ferier og bruker de i ditt eget kjøkken.