Ingredienser

25 g gjær
2 dl lunkent vann
2 ss melk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1 ss flytende honning
5 dl hvetemel
2 ss hvetemel til utbaking
1 dl hakkede ferske urter
(basilikum, timian, rosmarin)

Garnering:
3 ss olivenolje
1 stk rødløk
1 ts gourmetsalt
Litt friske urtekvister

Tilberedning

Smul gjæren i en bolle og tilsett litt av vannet. Løs opp gjøren og tilsett resten av vannet, melk, olje salt og honning. Rør godt. Bland i melet og arbeid deigen kraftig. Tilsett de hakkede urtene. Sett til heving (under klede) ca 40 minutter.
Kjevle ut en firkant ca 25×30 cm, litt mindre enn langpannen. Legg deigen på bakepapir i langpannen. Trykk noen groper i deigen og pensle med olivenolje. Skrell og skjær løken i skiver og fordel over brødet. Salt og strø på rosmarin- og timiankvister.
La brødet heve under klede ca 20. minutter.
Stek midt i ovnen ved 225 grader.