Utbrettbare vekter har for alvor gjort sitt inntog på de norske kjøkken og kjøkkenbenker, ikke minst fordi de er svært enkle å håndtere, de ligger beskyttet ”i seg selv”, i og med de i sammenbrettet tilstand ofte består av to lokk som legges mot hverandre, på en slik måte at selve vekten, med elektronikk og sensorer, lukkes inne i en slags boks, dannet av yttersidene på vekten.

Digital-vektHar man et yrke hvor bruk av vekt også inngår, kan man få vekter som kan brettes ut i nesten enhver form og farge, flere spesielt tilpasset oppbevaring i for eksempel dokumentvesker og attache-kofferter.

Noen av disse vektene har også en design som gjør det mulig å bruke eventuelt lokkets innside som  notatblokk,  eller man kan legge små ting som er nyttige å ha med seg der, som for eksempel blyanter, kulepenner, mindre notisblokker eller lommeregnere. Praktisk på messer eller i andre situasjoner hvor man hurtig trenger til en vekt, både i forbindelse med handel eller andre ting, og man normalt ikke har noe slikt for hånden. Eller hvis man er i en situasjon hvor man kanskje ikke helt stoler på andres vekter, som for eksempel ved handel i mer eller mindre lugubre butikker eller boder, på markeder i deler av verden man kanskje bør være utstyrt med en god porsjon sunn fornuft for å handle, og sin egen medbrakte vekt.

Videre kan en slik utbrettbar vekt være hendig å ha med seg hvis man for eksempel går i skole og utdanner seg til kokk, da en av de vanligste praktikal jokene ofte er å justere vekten så den viser feil. Eller simpelthen ikke virker. Da er det greit med sin egen.