Ingredienser
1 l melk (+ evt rester av fløte, rømme,vaniljesaus) 3 egg 3 ss sukker 3 ts bakepulver 3 ss smeltet smør + kveitemjøl til passe tjukk røre
Tilberedning
Vaffelrøre som skal fraktast utomhus er praktisk og greit å ha på 1,5 liters brusflasker, og den bør derfor ikkje vere for tjukk.

Mer om Vaffelrøre

**Hvordan lager man den perfekte vaffelrøren**

Vaffelrøre er det som brukes til å steke velsmakende vafler. Men visste du at det er flere måter å forberede denne røren på? Det er like mange oppskrifter på vaffelrøre som det er norske husstander. Det som alle varianter har til felles er at de inneholder noen grunnleggende ingredienser som er melder, melk, sukker og egg.

Hovedingrediensene for en grunnleggende vaffelrøre er hvetemel, sukker, melk, egg og smør. Så kan man eventuelt tilsette bakepulver, kardemomme eller vaniljesukker for å gi vaffelen en ekstra smak. I noen oppskrifter erstattes melken delvis med kulturmelk eller kefir, som gir vaflene en litt syrlig smak og gjør de ekstra luftige. Slik vaffelrøre kan også lagres i kjøleskapet over natten for å utvikle enda mer smak.

**Hemmeligheter til den beste vaffelrøren**

For å få ekstra luftige vafler er det en hemmelighet som mange ikke vet om, og det er å skille plommene fra eggehviten og piske hvitene til skum før de vendes inn i røren. Dette gir vaflene en luftig konsistens.

En annen triks er å tilsette et par spiseskjeer potetmel i røren. Potetmelet gir vaflene sprøhet og gjør de lettere å håndtere, og blir de ikke spist opp med en gang holder de seg sprø lenger.

Er du først i gang med eksperimentering, hvorfor ikke prøve en litt uvanlig vri? For eksempel kan man erstatte hvetemelet delvis med havremel, byggmel eller mandelmel for en sunnere waffelvariant. Man kan også tilsette revet eple, bananmos eller blåbær direkte i røren for en vri på den tradisjonelle vaffelen.

**Konklusjon**

Så uansett om du liker vaflene dine søte eller salte, sprø eller myke, finnes det en vaffelrøre som passer til nettopp dine preferanser. Det fantastiske med vaffelrøre er at den er så allsidig. Man kan nær sagt tilsette hva man vil, og slik skape sin egen, unike vaffeloppskrift. Og husk, den viktigste ingrediensen i vaffelrøre er kjærligheten til matlaging. God vaffelsteking!.