Mer om Vaffelrøre
**Hvordan lager man den perfekte vaffelrøren**
Vaffelrøre er det som brukes til å steke velsmakende vafler. Men visste du at det er flere måter å forberede denne røren på? Det er like mange oppskrifter på vaffelrøre som det er norske husstander. Det som alle varianter har til felles er at de inneholder noen grunnleggende ingredienser som er melder, melk, sukker og egg.
Hovedingrediensene for en grunnleggende vaffelrøre er hvetemel, sukker, melk, egg og smør. Så kan man eventuelt tilsette bakepulver, kardemomme eller vaniljesukker for å gi vaffelen en ekstra smak. I noen oppskrifter erstattes melken delvis med kulturmelk eller kefir, som gir vaflene en litt syrlig smak og gjør de ekstra luftige. Slik vaffelrøre kan også lagres i kjøleskapet over natten for å utvikle enda mer smak.
**Hemmeligheter til den beste vaffelrøren**
For å få ekstra luftige vafler er det en hemmelighet som mange ikke vet om, og det er å skille plommene fra eggehviten og piske hvitene til skum før de vendes inn i røren. Dette gir vaflene en luftig konsistens.
En annen triks er å tilsette et par spiseskjeer potetmel i røren. Potetmelet gir vaflene sprøhet og gjør de lettere å håndtere, og blir de ikke spist opp med en gang holder de seg sprø lenger.
Er du først i gang med eksperimentering, hvorfor ikke prøve en litt uvanlig vri? For eksempel kan man erstatte hvetemelet delvis med havremel, byggmel eller mandelmel for en sunnere waffelvariant. Man kan også tilsette revet eple, bananmos eller blåbær direkte i røren for en vri på den tradisjonelle vaffelen.
**Konklusjon**
Så uansett om du liker vaflene dine søte eller salte, sprø eller myke, finnes det en vaffelrøre som passer til nettopp dine preferanser. Det fantastiske med vaffelrøre er at den er så allsidig. Man kan nær sagt tilsette hva man vil, og slik skape sin egen, unike vaffeloppskrift. Og husk, den viktigste ingrediensen i vaffelrøre er kjærligheten til matlaging. God vaffelsteking!.
Altfor mye melk! Det ble bare suppe! Veldig lite sukker også.
Gode vaffler!!
Veldig enkle og gode vafler! 🙂
Å lage vaffler er kjempegøy, og veldig godt. et tips for den eksperimentelle og lekne vaffelbakeren legg till alt som er godt feks, rester av pisket krem rømme eller vaniljesaus. is fungerer også veldig godt, spesielt krokan is Mmm. både i røren eller ved siden av nystekte vafler Sjokoladevafler var altid en slager da barna var små :)) Lykke til 🙂 med vafler er det nesten
bare fantasien som setter grenser
Driiit gooo smakt, dritt godt. Æ dreit meg rett og slett rett ut!! Smør jordbær ost!!! Drittsmørr å drittbær!! Nei å nei basj godt .anbefales! Drit anbefales
Veldig god! Skulle ha hatt hvordan man gjør det men det er enkelt såeh ^.^
Christine sier:
Dette blir spennende:)) lager vafler jeg ska ha med til sviger’s:)) her har jeg putta litt av hvert oppi 😉 )
råeste kommentaren ever 😉
Nam nam,…. Verdens beste;) tok en står kardemomme og tre ts vaniljesukker oppi. Tok også en halvmskje med sukker ekstra oppi… Nydelig:)
Skal jeg, eller skal jeg ikke? Er spørsmålet, jeg er en som lurer på hvor mange jeg får av denne røren og om jeg skal lage denne røren!
MÅ M HE NATRON UPPI RØRA ELLER GÅR D FINT UTN??? HE BERRE BASOC INGRED.
Meget gode vis du ikke har noe og fine på.
Lett og lage
Vedlig bra tips! Takk.
OBS! FØR STEKING:
VENT minimum 20min med stekingen 🙂
pga at røren trenger tid til å bygge opp en kjemisk binding mellom alle ingrediensene for å få riktig stekekonsistens. Samme tipset til andre stekerører (pannekaker, lapper osv)
WOW, herlig wafffffelrøra!!!
Lise Johanne sier:
Hvorfor forklarer man ikke undder veis? jeg er ei jente mellom 11-14 som ikke fårstår hvordan man får det til! min røre ble gul og ja, JEG FÅR DET IKKE TIL!>:(
Svar:
ca 10 waffler:
4stk egg
3 ss rømme
1,5 dl sukker
5 dl melk, (eller til røra er passe tykk)
ca 400g hvetemel, (eller til røren er passe tjukk)
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
revet sitronskal
200 g smeltet smør
godt smurt jern ved første waffelen, etter det blir jernet bare bedre og bedre.
Du har også smør i røra som vil smøre jernet videre i stekinga.
Smelt forsiktig smør og avkjøl noe, bland med passe melk og mel til røra er passe tjukk. Ha deretter i de andre ingrediensene. Anbefaler de gode gamle jernene som en må varme opp på platene,(Ting og Tøy, bruktbutikk, har slike) ellers er det mye søppel av nyere ELKJØPjern som fungerer noienlunde. Som sagt: jo lengre røra står i kjøleskapet med duk over, jo bedre smak. Har selv vært oppe i 14 dager og nabo`n spiste seg neste i hjel. Snadder.
HUSK: for tynn røre blir det bare rør!
Hilsen wafffffelrøra 😎
Prøv dette:
La røren stå ei uke i kjøleskapet. Desto surerer røra blir til mere smak( for de som liker det og har tolmod).
Bruk gjerne sur fløte eller sur mjølk. For en spissere smak, ha i revet sitronskal og kardemomme. Litt sukker. Ve rømmewaffler er det samme gangen.
Hilsen wafffelrøra! 😎
Hvis man tar oppi en desj med vaniljesukker, så blir dem kjempegode!!! Og ha oppi 6 ss, for og få de til og smake liiiitt bedre… Ellers er dem DRITGODE!
laga dei halvt om halvt med heilmjølk og kulturmjølk, kjempegode!
hvor mange vafler blir det ut av denne røra? hvor mange personer er det til?
Dette blir spennende:)) lager vafler jeg ska ha med til sviger’s:)) her har jeg putta litt av hvert oppi ;))
Hvorfor forklarer man ikke undder veis? jeg er ei jente mellom 11-14 som ikke fårstår hvordan man får det til! min røre ble gul og ja, JEG FÅR DET IKKE TIL!>:(
veldig bra men hvor mange blir det av det som står der
gode vafler,men kunne hatt mer sukker!:P
kveitemjøl ftw
skikkelig gode vafler, men vi fant ut noe jeg og kompisene mine. ta smør på vaffeljernet, det var skikkelig effektivt! 😀
Hvis du bruker mer væske enn 1 liter så må du bruke mer mel.
Kjempebra oppskrift 😉 Men jeg ble litt usikker på det evt. greia.
Gode vaffler men enda bedre med mykje oboy oppi 😉
er de gode 🙂 det er jo ikke noe sukker i di
Hei. Skjønner ikke helt problemet. I oppskrifta står det at man skal ha i mel til røra blir passe tjukk. Og hvis røra er passe tjukk så oppstår det normalt ikke kaos.
når vi skulle steke vafflene så var røren hel rennende og alt var kaos! skal ikke røren svelle?
kjempe gode vafler! hadde ikke nok melk, så blandet inn litt fløte og slo til med en ts vaniljesukker. KJEMPE GODT !
Fin vaffelrøre, men litt lite sukker etter min smak.
Hvis det er 1.5 liters flaske og jeg skal bare ha 2 vafler. Hvor mye skal jeg ha da?
Du må dobble sukkermengen da!!!! helo liksom! :p
hvor mange vaffler blir det av denne oppskriften ?
Hvor mange liter blir det av denne oppskriften?
Herlige vaffelplater, ha i en dæsj med kardemomme og kulturmelk så blir dem drit gode!
kor nydelige vaffla kor deijlege
de villa brus vaflene var geniale smakte drit godt:P!!
Hvis noen har melketolleranse og ikke kan spise vaffler, så kan man erstatte 1L melk med 1L champange brus elle Villa brus. Kjenner ikke forskjell på smaken. Vafflene er like god!!!!!!!!!!!!! 🙂
Kjempegode vafler
drit gode vafler! Hvis man legger til litt kardemomme så gjør det susen ! Kardenomme i vafer er godt !
geniale vaffelkaker
hvor mange vaffelplater blir det av 1,5 liter røre?
drit gode vafler!
Knallhode vaffler! Thanks man!