Ingredienser:
3 egg 3 ss sukker 4 dl vann 100 gr. smeltet smør 1 ts bakepulver ca. 250-300 gr hvetemel ev. kardemomme

Fremgangsmåte:
Alt vispes til passe røre Skal stå og svelle litt

Mer om emnet: Vafler uten melk

Vafler kan fortsatt være deilige selv uten bruk av melk. Det er mange forskjellige måter å lage melkefrie vafler på, enten du er laktoseintolerant, veganer, eller bare foretrekker å unngå meieriprodukter. Det er også mange alternativer til melk som kan brukes for å lage saftige og luftige vafler. Noen av disse inkluderer mandelmelk, soyamelk, havremelk, eller til og med vann for en enda enklere oppskrift.

Typisk for disse oppskriftene er at de er utrolig enkle å tilpasse etter dine egne preferanser. For eksempel, hvis du bruker en plantebasert melk, kan du lett legge til forskjellige smaker. Moden banan kan brukes som en naturlig søtningsmiddel, noe som gir vaflene en nydelig søt og fruktig smak. Du kan også legge til kanel, vaniljeekstrakt eller andre krydder for å gi vaflene dine litt ekstra smak.

Noe annet å vurdere når du lager vafler uten melk er hvilken type mel du vil bruke. Vanlig hvetemel er et enkelt og tilgjengelig valg, men mange andre alternativer finnes. Hvis du har en glutenintoleranse, kan du for eksempel bruke glutenfritt mel. For en sunnere variant, kan du også prøve å bruke fullkornsmel eller havremel som også er høy i fiber.

Når det gjelder selve tilberedningen, er det ikke mye forskjell på å lage vafler med eller uten melk. Du begynner med å blande de tørre ingrediensene, før du legger til de våte ingrediensene og blande alt godt sammen. Deretter skal røren hvile i noen minutter før du begynner å steke vaflene dine. Dette er et viktig skritt fordi det lar mel og eventuelle andre tørre ingredienser absorbere væsken, noe som kan bidra til å gjøre vaflene dine luftige og deilige.

Selv om de fleste tenker på vafler som en søt godbit, kan du også lage dem i en mer «savoury» variasjon for en deilig frokost eller lunsj. Bare begrens søtningsmidlene eller erstatt dem med salte smaker, slik som urter eller krydder. Du kan til og med lage middagsvafler ved å tilsette grønnsaker, ost eller sopp til røren.

Å lage vafler uten melk er altså ikke bare mulig, men også fullt ut gjennomførbart, deilige og enkle å tilpasse etter dine egne preferanser. Så neste gang du har lyst på vafler, hvorfor ikke prøve en av disse melkefrie oppskriftene – du kan bli overrasket over hvor gode de er!.