ca 1 liter vaniljeis
ca 5 dl hasselnøtter
Karamellsaus:
2 dl fløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g smør
Sett ovnen på 200 grader. Rist hasselnøttene i ovnen til de får en gyllenbrun farge. Gni dem mellom handflatene slik at skallet løsner. Pakk dem så inn i en håndduk, og knus dem med noe hardt.
Visp isen myk og bland inn mesteparten av nøttene. Legg isen i en iskald form som stått en stund i fryseren. Garner med resten av nøttene og sett formen i fryseren slik at isen setter seg litt. Server med karamellsausen.
Karamellsaus:
Koka fløten, sukkert, sirupen och halvparten av smøret i en kasserolle. La blandningen koka til den har fått en tykk konsistens og en mørkebrun farge noe som tar ca 10-15 minutter. Rør inn det resterende smøret og la karamellsausen kjøle ned.