Ingredienser:

Paibunn:
3,5 dl hvetemel
175 gr margarin
1 dl sukker
1 egg

Fyll:
4 store egg
1/2 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 dl melk
frukt og bær etter ønske

Tilberedning:

Legg hvetemel, sukker og margarin i foodprosessor og kjør det til en kornet masse.Tilsett egget og la maskinen gå til deigen samler seg. Trykk deigen til en flat og pakk den i plast. La den ligge kjølig i 30 min.

Kjevle deigen ut mellom plast til en leiv som dekker en form på ca 22 cm i diameter, også opp langs kanten. Legg den forsiktig over i formen og trykk den godt fast.
Deigen må være hel i bunnen, slik at ikke fyllet renner ut. La deigen igjen hvile i kjøleskapet i 30 min.

Visp eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker. Tilsett melken. Hell blandingen i paiskallet og sett formen på en bakeplate. Stek den på nederste rille ved 190 gr i ca 25 min, til eggestanden er stivnet.

Garner vaniljepaien med frukt og bær ved servering.