Ingredienser

Jeg kjøper alltid vårrullomslag.
Det får du i velutstyrte supermarkeder og i asiatiskebutikker.

Til ca 10 vårruller bruker jeg:
2 gulrøtter grovrevet
like mye hodekål fin snittet
1 stilk selleri finhakket
1 løk finhakket
hvitløk og chili hakket.
kjøttdeig hvis du ønsker det.
og kokte og grov hakket risnudler.
tomatpure, østerssaus/soyasaus, litt(ca 1 ss)vin eller epleeddik.

Tilberedning

Dette surres på panne til grønnsakene er nesten møre og smakes til med østersaus/soyasaus og eddik og pepper.
Av kjøles før det legges på omslagene ca 2 ss på hvert som brettes rundt fyllet «lim» med å pensle litt vann på kanten.

Jeg pleier å lage mange og fryse ned. Jeg steker de på pannen i litt olje i stedet for i frityr.

Mer om: Vårrull 2

Vårruller er en type asiatisk matrett som har blitt enormt populære verden over, med deilige varianter som er sterkt påvirket av ulike nasjonalretter. Selv om de ofte forbindes med Kina, er det en rekke forskjellige versjoner av vårruller i asiatisk matlaging.

Vi ser for eksempel at i Vietnam lages vårrullene med rispapir og serveres ofte rå, mens i Kina er de dypfryste med hvetedeig og stekt til gyllenbrun. Mens noen regioner blander søt og sur smak ved å inkludere ananas eller andre frukt i fyllet, holdes i andre tradisjonelle versjoner smaken enkel med klassiske ingredienser som kylling, svin eller reker.

Fyllet av vårrullene kan variere stort, basert på lokale preferanser og tilgjengelighet av ingredienser. I nordlige regioner med kaldere klima kan fyllet inkludere tyngre ingredienser som sopp, kål og glassnudler. I varmere, sørlige regioner kan fyllet kanskje være lettere og friskere og inkludere ting som revet carrot, koriander og fersk reke.

En annen interessant ting å merke seg er at det er en variant av vårrullen – sommeruller. Dette er en rå versjon vanligvis servert med en peanøttsaus eller en søt chilisaus. Vårruller kan også være søte, fylt med ingredienser som banan eller sjokolade og servert som en dessert.

Å lage dine egne vårruller hjemme kan være en morsom og kreativ prosess. Du kan skreddersy fyllet basert på dine egne preferanser, og prøve deg frem. Både søte og salte varianter kan være utrolig smakfulle og gi en fantastisk matopplevelse.

I en stadig mer globalisert verden blir vi ofte introdusert for nye og spennende retter fra forskjellige kulturer. Vårruller er et godt eksempel på dette, og deres tilpasningsdyktighet gjør at de kan endres og utvikles basert på lokale smaker og preferanser.