Ingredienser
1 plate butterdeig 500 gram kokt skinke (skineboks) 1/2 dl revet ost 1/4 dl hakket persille 1ss sennep
Tilberedning
Del butterdeigen i 4, skjevle disse ut til de er ca 12-14×12-14 cm store Skjær skinken i små terninger. Bland alt sammen (ikke butterdeigen!) Fordel fyllet midt på butterdeigs kvadratene. Rull de sammen, og gjør de tette. Pensle de med egg. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 min.

Mer om: Vårrull

Vårruller er matretter som er svært populære i det sørøstlige Asia, spesielt i Kina, Vietnam og Filippinene. Dette er en matvare som har gjennomgått mange endringer og tilpasninger gjennom tidene og har egne versjoner i forskjellige land. Selv om det ofte antas at vårruller opprinnelig kommer fra Kina, har hver region sin spesifikke metode for å lage denne smakfulle retten.

Typisk er vårruller fylt med forskjellige ingredienser. Den mest autentiske fyllingen består vanligvis av finhakket grønnsaker som kål, gulrot, vårløk, bønnespirer, og noe proteinkilde som reker, svinekjøtt eller kylling. Alt dette er innpakket i en tynn og klar vårrulldeig, stekt eller dampet til perfeksjon.

Når det gjelder norsk kultur, har vårruller også funnet veien inn i det norske kjøkkenet. Der blir de ofte servert som forretter på asiatiske restauranter, eller som del av en større buffé. Mange tør også lage dem hjemme, som et sunnere alternativ til ferdigkjøpte vårruller. I Norge er det også en voksende trend å bruke lokale ingredienser i fyllingen.

I tradisjonelle vårruller brukes rispapir som deig. Denne typen deig blir gjennomsiktig når den er stekt og gir en unik tekstur og smak. I Norge er det imidlertid mer vanlig å bruke hvetedeig, som gir en mer kjent smak og tekstur for norske ganer.

Helsebevisste individer bør merke seg at stekte vårruller kan være høye på fett, men det finnes sunnere alternativer. Dampede vårruller og de laget med grønnsaker og magert kjøtt kan være et godt alternativ for dem som ønsker å nyte denne deilige retten på en sunn måte. Uansett variasjon, er vårruller en smakfull opplevelse for alle.