Ingredienser

800 gr kjøttdeig
450 gr hodekål
450 gr gulrøtter
2 løk
3 fedd hvitløk
2 chilipepper
( et lite stykke FERSK revet ingefærrot )
salt
pepper
soyasaus

1 egg til «lim»

Rispapir ( ferdig oppdelte ca 20×20 cm, eller på rull som du deler opp selv ).

Tilberedning

Brun kjøttdeigen i litt olje og stek den sammen med hakka løk og hvitløk. Riv gulrøttene grovt og snitt kålen fint, f.eks. i foodprocessor, hakk chilipepperen. Rør alle ingrediensene godt sammen i panna sammen med kjøttdeigen. Tilsett krydder og soyasaus og litt sukker om du vil. Avkjøl dette.
Ta frem rispapir. Ha en god ss fyll på et av hjørnene, rull sammen et lite stykke før du bretter inn sidene og ruller resten. Pensle med sammenpisket egg i øverste hjørne for å «lime» den sammen. Viktig at rullen blir tett.
Stekes i frityrgryte eller i en gryte/wok med olje – ikke olivenolje, den har for mye smak – i noen minutter til de er gylne.
Kan fryses. Tas da rett ut av fryseren inn i stekeovnen på ca 200 gr når de skal nytes.