Ingredienser
6 dl melk
200 g smør
200 g sukker
2 egg
1/2 ts salt
1 stor ts kardemomme
100 g gjær
ca 1 kg hvetemel – NB! muligens noe mer, kommer an på melkvalitet.
Tilberedning
Smuldre smøret og litt mel sammen i en bolle.
Varm melken til ca 40 grader og ha i gjøren – bland godt.
Bland alle ingrediensene sammen.
Hev i ca 45 min
Bak ut – gjerne som skillingsboller. Kjevle da deigen flat – smelt litt smør og smør utover. Strø på godt med kanel og sukker. Rull sammen til en pølse og skjær opp i emner. Trykk litt flate på bakebrettet.
Etterheves i ca 30 min.
Stekes på 225 grader i ca 10 min.
Klissete deig ja, men det er bare å kjøre på med mere mel!
Brukte bare halvparten med gjær 🙂
Eeelsker disse bollene! Hver gang jeg skal lage kanelsnurrer så bruker jeg denne:) jeg har laget kanelsnurrer maaange ganger og hver gang har jeg brukt denne oppskriften
Litt klissete deig og du burde skrive hvor mange boller det blir men ellers var de gode(:
Det står 100g gjær ! Det kan ikke være rett ! Det er mye ! Kan det være milligram ?
Gode boller! Litt klissete deig, og kanskje ikke verdens beste
hvor mange boller blir det
Å dem ble kjempe gode!
Hei!
Jeg må bare si at den oppskriften er så enkel å lage at jeg som er 11 år klarer å lage dem bollene
Super oppskrift!!! Og husk at jo mer klissete deigen er jo saftigere blir bollene. Elt deigen godt! Jeg lagde med tørrgjær og smeltet smøret og varmet melken oppi smøret. Knallgode boller.
Utrolig gode boller, bruker oppskriften for 2 gang, aldri noe tull 😉
Dette var virkelig beste oppskriften jeg har brukt på boller! Men 50 gram gjær er nok.
Jeg delte deigen i to; halvparten til vanlige hveteboller ( skal fylle dem med makronfyll og krem til fastelaven) og andre halvparten som kanelsnurrer.
kjempe gode boller. Helt klart verdens beste
Synes oppskriften er kjempe bra manglet bare litt hvetemel.
Terningkast 6 🙂
Her kommer en sann historie: Jeg og Ingeborg skulle bake boller. Også gikk det jo skikkelig bra på starten. Så skulle vi dele deigen i to og tilsette kakaopulver i den ene sånn at det ble halvt sjokoladeboller og halvt vanlige boller. Men når vi skulle ta i kakopulveret så ble det TOTALT fucka, og det blanda seg ikke i deigen. Så vi prøvde å lage en ny. Da skulle vi prøve å tilsette kakaopulveret sammen med melet. Når vi skulle begynne fant vi ut at vi hadde glemt å ta egg i den første deigen! Så skulle vi begynne på den andre. Det gikk bra, det. Helt til vi fant ut at vi hadde glemt å ta i kakaopulveret. Så klarte Ingeborg å miste den beholderen til melet oppi deigen! Rett etterpå klarte jeg å tråkke på en sånn deigklump som lå på gulvet, og sokken min ble helt klissete! xD Som om ikke det var nok, så skulle jeg legge deigene på benken, og der hadde ingeborg akkurat vaska, så det var fullt av såpevann der. Så jeg klarte å legge deigene rett oppi såpevannet… Nå har vi nesten ikke mel igjen, og vi har 3 misfostere av noen bolledeiger!
Fantastisk deig rett og slett! Får så mye skryt når jeg baker disse bollene 🙂 blitt favoritt oppskrift no. 1! :))
Denne oppskriften kan godt anbefales! Jeg droppet kardemommen og laget pizza til ungene av den i tillegg til boller. Deigen er litt bløt så en trenger noe mer mel.
Terningkast 6 🙂
Hvorfor sier alle at deigen ble klissete?! Jeg synes ikke det! Fin konsistens, deigen smaker godt. Den står til heving nå… 🙂
Jeg likte dem kjempegodt di beste jeg har smakt litt klissete deig men utrolige 🙂 😀
Ingen problemer med seig deig.
ha i mel til du syns det er ok. alltid CA mål på mel…
Bollene er kjempe luftige. men jeg syns de smakte fryktelig lite..
Hei, jeg lagde disse bollene og deigen er veldig klissete måtte ha mye mel! Ikke verdens beste boller!
Jeg har gått på bakelinja og det her hørtes ikke helt riktig ut i fremgangsmåte :s på gjærpakkene man får kjøpt er det ferdig dosert til en deig med 6dl væske og det er 50g. Jeg prøver med det det står på pakken.. brent meg på å brukt for mye gjær før.. ikke godt med gjær smak på bollene! :p
ikke ha egg oppi !!! boller med eggeskal var ikke godt !!
Jeg og Hanne skal lage EN STOR KJEMPE BOLLE NÅ TIL ZAKARIAS
Bakt disse nå, en m rosiner og en uten… fulgte oppskriften uten problem, og deigen ble helt perfekt!! Brukte litt ekstra mel, men ikke mer enn en liten neve……. Hadde i litt bakepulver i tilegg, ca en ts, ble luftige, gode og de går ned her…. fikk ca 30 stk av en deig… Anbefalers å prøve!!
Veldig bra oppskrift, men måtte bruke litt mer mel enn anbefalt, smakte kjempegodt, fin konsistens, ungene superfornøyde – pappaperm:-)
Richard
kjempegode boller! :):):)
men jeg brukte 5dl melk, og måtte ha MYE mer en 1kg mel.. :/
«Kordan unngår man at deigen blir klissete?»
Bruk mer mel – men om du bruker for mye blir bollene fort tunge og tørre, så deigen skal være sånn passe klissete om du vil at de skal smake godt.
Denne oppskriften blir bedre om du fordobler gjærmengden (bruk kun ekte gjær). Bruk gjerne mer sukker for å unnga en for bitter gjærsmak.
Så følg oppskriften, men:
2X Gjær
++ Litt sukker
Beregn LITT mer mel, men ikke for mye.
Knallgoe boller! Lette og store!
Veldig bra oppskrift! Jeg la til en spiseskje kakaopulver og melkesjokolade så det ble skokolade boller! 😀
Dette var virkelig verdens beste boller 🙂 ( Kuttet ut kardemommen siden jeg ikke kan fordra den smaken…) De var ekstremt lette og luftige!
Skal lage bollene nå, og jeg håper virkelig dette er verdens beste boller fordi jeg har lenge vært på jakt etter gode boller!:)
Deig var knallgod. Hvis man ikke kan baker for man la være;-) den var kjempe enkelt og godt oppskrift. Kjempe fornøyd
Gode boller men egner seg best som kanelboller synes jeg, måtte bruke mye mere mel, og hevde de en god stund lengere, ble veldig luftige og fine.
Jeg pisket egg og sukker sammens å blandet det senere med melken.
🙂
Det er definitivt beste bollene jeg har laget! Klissete skriver noen. Vel da kan dere ikke bake , itileg er det helt vanlig at det er klissete til å begynne med , vent til etter heving !! Putter dere mer mel så blir resultatet » flate boller » dt er lov å ha litt ekstra mel i, men ikke mer en 1 dl !!! Nam !!
Koffer ble Deigen så klissete? 🙁
Kjempe gode 🙂
Satt og googlet etter bolleoppskrift, og fant denne, som jeg selv har brukt i 20 år som jeg fikk av min mamma. Deigen blir minder seig om man bruker mer mel:) Selv brukte jeg 60 gram gjær, funket bra det å.
Om ikke denne oppskriften ble god er det brukerfeil :))
hva slags baller er dette?
At dette blir beskrevet som verdens beste boller vil jeg si er å overdrive.Det var en utrolig klissete deig og bollene blei veldig flate og harde.Kommer til å finne ei anna oppskrift neste gang det ska bakes her i huset.
Veldig gode boller! 🙂 Jeg erstattet litt av melet med grovt mel. å da ble deigen ikke så klissete.
Fikk 19 store å luftige boler ! 🙂
Veldig gode boller.. Luftig og fin. Synes ikke at deigen ble noe mer klissete enn andre bolle deiger. 🙂
Hvor mye vanillasukker??
Jeg må prøve har 4 stykker på besøk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vi skal bake boller alene!!Men mamma skal steke bollene!!!!!!Liker du de ??????Send et svar!!!!!!!!!!!
Bollene ble helt perfekte! At deigen er litt klissete og ikke for tørr, gjør nettopp at bollene blir saftige og luftige! Takk for god oppskrift 🙂
Leste ikke bloggen først:( Står m klissete deg uten mere mel på hytte i skjærgården:) Kanskje hyttenabo er redningen? God helg:)
Denne oppskriften var kjempebra! Bollene mine ble ekstra gode da jeg trykket en rute med caramello-sjokolade nedi hver bolle før jeg satte dem i ovnen 🙂 Må prøves!
men var gode forde om de ble flate:D
jeg syns de ble flate 🙁
Denne oppskriften var super!! Har bakt den med full korn hvetemel og det ble et perfekt resultat! God å trille boller av når jeg tok i litt mer mel.
skal prøve nå <3 bare at jeg skal ikke ha sukker ok kanel men heller noe annet <3 🙂
Takk for en fin oppskrift 🙂 Jeg brukte noe mer mel enn det som var oppgitt oppgitt her i deigen min. Penslet kanelboller og boller med & uten rosiner med egg til slutt, og resultatet ble velsmakende! 🙂
Lagde bollene i går, men uten egg. Har en datter med eggealergi, så satset på at det gikk bra uten egg og. Og bollene ble store og fine med en fantastisk god smak. Veldig fornøyd med oppskriften.
Holler på å lage di nå:D, di blir sikkert utrolig gode!
disse bollene var utrolig gode, dei beste eg har smakt , selvom deigen var klissete. 🙂
Denne oppskriften var kjempegod! Bollene ble luftige og smakte utrolig godt! De fikk mye skryt av gjengen jeg hadde på besøk! Deigen var litt klissete med 1 kg mel i, så det trengs nok rundt 1,5, men det beste er jo å ta det på «gefülen» 😉 Jeg lagde store boller og da hadde jeg 32 stk da jeg var ferdig. Det er kanskje verd å nevne i oppskriften, hvor mange boller det blir?
Utrolig fantastisk deilige søte og saftige herlige boller. Fikk hele to bærenett med boller med denne oppskriften <3
Håpløs bolleoppskrift! Klissete deig og hvem har egg i en bolledeig? Denne vil jeg ikke anbefale!
Nydelige boller, heilt grei oppskrift å følge og med litt ekstra mel ble deigen perfekt! Min yndlings-bolleoppskrift! 🙂
Bra oppskrift, men elendig forklart på tilberedning..
Ble 39 store og fine kanelboller. Og de smakte fantastisk. 🙂
ble veldig klisete assa ! så fikk ikke så gode boller !så kan ikke kalle dette akurat verdens beste !
Holder på å lage de nå, men bare halv oppskrift! Deigen smaker godt, og satser på bra resultat =) Står til etterheving nå. Veldig klissete deig ja, så tok en god del mer mel enn oppskriften tilsa.
Veldig gode boller!
Ble enda bedre med litt vaniljesukker i tillegg.
Perfekte boller!!!
100 gram gjær?!
Jeg skal prøve det nå!!!!!!!
Synes ikke dette var verdens beste bollier, bollene ble relativt flate, konsistensen var derimot fin, litt løse og saftige…
Deigen er utrolig klissete! =/
Hei! Kordan unngår man at deigen blir klissete?
Jeg har prøvd den oppskriften med naturlig glutenfri mel og bollene var veldig gode også!!!!! 🙂