Ingredienser:

1,5 kg benfritt kjøtt.

Kokekraft:
1 flaske vørterøl (33 cl)
1 dl solbærsaft/sirup (ikke utblandet)
3/4 dl soyasaus
7 tørkede enerbær
7 hele pepparkorn
2 ts timian
1 gul løk (som skives)
3 terninger kjøttbuljong

Saus:
4 dl silt kokekraft
1,5 dl matfløte
1 dl vann
2 ss soyasaus
4 ts maizena (vispes ut i litt av fløten)

Tilberedning:

Kjøttet rundstekes/brunes lett i en stekepanne før du legger kjøttet i en gryte eller panne (skal ligge trangt).

Tilsett silt kokekraft og de andre ingrediensene til kjøttet og la dette småkoke/putre på svak varme i 2-3 timer avhengig hvor mørt kjøtt du ønsker. HUSK å snu steken jevnlig, ca hver halve time.

Når kjøttet er ferdig, lar du det hvile i gryten i 20 min. Nå lager du sausen, visp sammen ingrediensene i en egen gryte. Kok opp under omrøring, senk varmen og la sausen småkoke i et par minutter.

Til denne retten kan du ha alle varianter av poteter (vanlig kokte, fløtegratinerte, potetbåter steikt i ovn osv.), rosenkål, gulrot, brokkoli eller hva du måtte ønske. Og selvfølgelig rørte tyttebær.

Porsjoner:
4