Ingredienser
# 100g hodekål # 100g druer # 1 dl valnøttkjerner # 2 epler # 2 ringer ananas # 2 stilker selleri Dressing: # 1 dl majones (uten egg) # 1 dl pisket soyafløte # 4 ts sitronsaft # 2 ts sukker
Tilberedning
1. Bland ingrediensene til dressingen og plasser den i kjøleskap. 2. Hodekålen finsnittes, druene deles i to og valnøttene grovhakkes. 3. Skjær epler og ananas i terninger og sellerien i skiver. 4. Bland alt med dressingen. 5. Pynt med druer og valnøttkjerner.

Mer om Waldorf salat – Vegan

Waldorf salat er en kulinarisk klassiker som har fått en moderne veganer vri. Opprinnelsen til Waldorf salaten går tilbake til det fasjonable Waldorf-Astoria hotellet i New York, der den ble skapt som en del av en veldedighetsmiddag i 1896. Med sin karakteristiske blanding av epler, selleri og valnøtter var den ansett som en delikatesse. Men den opprinnelige Waldorf salaten inneholder majones, som er laget med egg. Dette er en ingrediens som veganere unngår. Derfor har denne oppskriften på vegansk waldorf salat tatt i bruk alternative ingredienser for å bevare den karakteristiske kremede teksturen, men uten bruk av animalske produkter.

Å lage en vegansk versjon av waldorf salaten er utrolig enkelt, og det krever bare noen få justeringer. I stedet for tradisjonell majones, kan du lage en vegansk «majones» ved å blende silketofu med litt dijonsennep, eddik, sukker og olje. Dette gir en deilig kremet konsistens som er veldig lik den du finner i majones, men helt plantebasert.

I tillegg til eplene, selleriet og valnøttene, vil du også finne rosiner i denne salaten. Rosinene gir en ekstra søthet som utfyller eplene veldig godt og gir en herlig kontrast til selleriets knasende tekstur. En annen unik vri er å tilsette hakket persille. Persillen tilfører en subtil urtesmak som løfter alle de andre smakene, og gir salaten en friskhet som balanserer ut sødmen fra eplene og rosiner.

En vegansk waldorf salat er også ekstremt tilpasningsdyktig. Du kan for eksempel bytte ut valnøttene med pekannøtter eller mandler for en annen type tekstur og smak. Hvis du foretrekker en mer syrlig salat, kan du legge inn litt sitron- eller limejuice. Du kan også tilsette mer protein ved å tilsette quinoa, linser, kikerter eller til og med tempeh.

Når det gjelder servering, kan den veganske Waldorf salaten serveres i et hjertesalatblad for et elegant touch, eller sammen med friskt ristet brød for et mer tilfredsstillende måltid. Den er ikke bare en fantastisk forrett eller sidesalat, men passer også utmerket som hovedrett på en varm sommerdag. Hvis du har rester, oppbevarer du dem ganske enkelt i kjøleskapet og bruker dem som pålegg på sandwichen neste dag.

Dermed kan Waldorf salaten – som er kjent for sine helsemessige fordeler og sofistikerte smak, nå nytes av veganere uten kompromiss. Dette viser igjen hvordan man med kreativitet og et åpent sinn kan oppdatere klassiske oppskrifter til å passe inn i et mer bærekraftig og etisk kosthold.