Ingredienser:
0,5 – 1 kg rådyrsfilet
2 ts. rosmarin
8-10 einebær
2 ss. grovt salt
2 ss. sukker
1 ts. sort pepper
6 cl. maltwhisky
Kald saus:
2,5 dl. Crème Fraiche
100 g steinbitrogn
1/2 hakket rødløk
Serveres med:
Kokte poteter
ferske grønnsaker (tomat/agurk)
Fremgangsmåte:
Knus pepper, rosmarin og einebær i en morter og bland sammen med salt og sukker.
Hell whiskyen og krydderblandingen i en avlang plastpose (brødpose), og legg i kjøttet. Snu det litt rund i posen, slik at væske og krydder kommer til over alt. Forsøk å presse ut så mye luft av posen som mulig, og forsegl med en klemme eller fryseteip. Legg det i ytterligere en plastpose. Dette legges da i kjøleskapet. La det ligge i 3 døgn, og husk å vende det av og til – eventuelt etter halve tiden.
Filèn serveres i ca ½ cm tynne skiver. Til saus blandes Crème Fraichen, steinbitrognen og rødløken i en skål. Får jeg ikke tak i steinbitrogn, bruker jeg lodderogn.
Egner seg veldig godt som forrett.