Kylling:
– 3 stk kyllingfilèter
– 6 stk ferske basilikumsblader
Ris:
– 5 dl vann
– 3 dl jasminris
– 1 stk hønsebuljongsterning
– 1 stk paprika
– 1 stk gul løk
– 2 stk vårløk
Hvit Curry-saus:
– 50 g smør
– 1 ss karri
– 4 hvitløksfedd
– ca 3 ss hvetemel
– 2,5 dl vann
– 2,5 dl matfløte
– 1 ts salt
– 1 ts malt hvitpepper
Forberedelser
Kylling:
– Skjær kyllingfilètene i middels store biter
– Finhakk basilikumsbladene
Ris:
– Finhakk paprika, vårløk og gul løk
– Mål opp vann i en kasserolle
– putt buljongen i vannet
Saus:
– Putt smøret i en kasserolle
– press hvitløken, og ha karrien klar
– bland vann og matfløte i et litermål
– ha mel tilgjengelig
Tilberedning:
Kylling: (ca 10 min)
Stek kyllingen på middels varme i ca 10 min i litt olje, til den har fått gylden farge. Tilsett basilikum de siste 5 min.
Ris: (ca 20 min)
Kok opp buljongen. Demp varmen til minimum, rør inn risen og sett lokk over. Etter ca 10 min røres grønsakene inn. La stå under lokk i ca 10 minutter til, til risen er myk og passe fuktig.
Saus: (ca 6 min)
Sett varmen på max. Når smøret begynner å småkoke rør inn karri og hvitløk. rør inn melet og la det koke i ca 30 sek. Tilsett 1/3 av fløten/vannet. Visp kraftig til en deig. Tilsett 1/3 til og rør det jevnt med vispen. Når det koker opp tilsett resten av blandinga under visping. Hiv i salt og hvitpepper.
NB! for å få sausen jevn og fin er det viktig å vispe kraftig hele tiden og ha sterk varme på kasserollen.