Ingredienser

Kylling:

– 3 stk kyllingfilèter
– 6 stk ferske basilikumsblader

Ris:

– 5 dl vann
– 3 dl jasminris
– 1 stk hønsebuljongsterning
– 1 stk paprika
– 1 stk gul løk
– 2 stk vårløk

Hvit Curry-saus:

– 50 g smør
– 1 ss karri
– 4 hvitløksfedd
– ca 3 ss hvetemel
– 2,5 dl vann
– 2,5 dl matfløte
– 1 ts salt
– 1 ts malt hvitpepper

Tilberedning

Forberedelser

Kylling:

– Skjær kyllingfilètene i middels store biter
– Finhakk basilikumsbladene

Ris:

– Finhakk paprika, vårløk og gul løk
– Mål opp vann i en kasserolle
– putt buljongen i vannet

Saus:

– Putt smøret i en kasserolle
– press hvitløken, og ha karrien klar
– bland vann og matfløte i et litermål
– ha mel tilgjengelig

Tilberedning:

Kylling: (ca 10 min)

Stek kyllingen på middels varme i ca 10 min i litt olje, til den har fått gylden farge. Tilsett basilikum de siste 5 min.

Ris: (ca 20 min)

Kok opp buljongen. Demp varmen til minimum, rør inn risen og sett lokk over. Etter ca 10 min røres grønsakene inn. La stå under lokk i ca 10 minutter til, til risen er myk og passe fuktig.

Saus: (ca 6 min)

Sett varmen på max. Når smøret begynner å småkoke rør inn karri og hvitløk. rør inn melet og la det koke i ca 30 sek. Tilsett 1/3 av fløten/vannet. Visp kraftig til en deig. Tilsett 1/3 til og rør det jevnt med vispen. Når det koker opp tilsett resten av blandinga under visping. Hiv i salt og hvitpepper.

NB! for å få sausen jevn og fin er det viktig å vispe kraftig hele tiden og ha sterk varme på kasserollen.