Ostesuffle

Ingredienser
3 ss. margarin 4 ss. hvetemel 3 dl. melk ¾ ts. salt Smelt margarinen og rør i hvetemelet. Spe med melken rør godt mellom hver speing. Smak til med salt. 5 eggeplommer 200-300 gr. reven ost
Tilberedning
Ta kjelen av platen og rør i eggeplommene, en om gangen. Bland så inn revet ost. Pisk 5 eggehviter stive og vend dem forsiktig i røren til slutt. Steketid:200 grader, suffle form (rund form med høye rette kanter), ca. 30 minutter, nederste rille. Serveres med en gang. Gjestene skal vente på suffleen, ikke omvendt.

Mer om Ostesuffle

Ostesuffle er en fransk kulinarisk spesialitet kjent verden over for sin luftige tekstur og rike, ostete smak. Det er en type kremaktig ovnsbakt rett som er dekket av smeltet ost, noe som gir den en kremaktig, saftig konsistens som er høydepunktet i enhver matelskers dag. Hovedingrediensen i ostesuffle er, som navnet antyder, ost – men det er også vanlig å bruke andre ingredienser for å forbedre smaken.

Ved tilberedning er ostesuffelen en utmerket base for å utforske ulike smakskombinasjoner. De viktigste ostene som blir brukt er cheddar, gruyère og emmentaler. Disse ostene er valgt på grunn av deres skarpe smak, evne til å smelte godt og deres rike, kremete tekstur når de er smeltet. Hver enkelt ost gir et unikt bidrag til retten. For eksempel gir cheddar ostesuffelen en skarp, distinkt smak, mens emmentaler gir en mer subtil, nøtteaktig smak.

Til tross for sin luksuriøse natur, krever egentlig ikke ostesuffelen noen spesielle ingredienser utover høykvalitets ost, egg, melk og krydder. Eggene må skilles forsiktig, da suffléretten stiger ved hjelp av piskede eggehviter. Råmaterialet i denne retten ligger i håndverkskunsten i å kunne blande disse ingrediensene riktig og koke dem på riktig måte. Noe av hemmeligheten ligger i å slå eggehvitene til de når myke topper, før de forsiktig foldes inn i osteblandingen for å sikre at retten forblir luftig.

Ostesuffle kan serveres som en hovedrett eller som en side til kjøtt eller grønnsaker. Den passer også veldig godt som en forrett. En klassisk fransk rett, sufflé kan lages på mange måter, fra den enkle grunnoppskriften til mer avanserte varianter med ulike typer oster, urter og krydder. Men husk at det er viktig å servere ostesuffelen umiddelbart etter at den er tatt ut av ovnen, da den vil begynne å falle sammen etter bare noen få minutter.

Selv om prosessen med å lage ostesuffle kan virke litt skremmende, med sin balanse mellom presis timing og forsiktig håndtering, vil resultatet utvilsomt være verdt innsatsen. Med litt praksis kan denne sofistikerte franske retten bli høydepunktet på middagsbordet ditt. Så hvorfor ikke prøve å lage din egen ostesufflé neste gang du vil imponere med dine kulinariske kunnskaper?

Til slutt, er det sikkert å si at ostesuffle er mer enn bare en rett – den er et symbol på kulinarisk finesse og en ekte glede for alle ostelskere. Med sin rike smak, uimotståelige tekstur og fantastisk luftige kvalitet, er det ingen overraskelse at ostesuffelen fortsetter å være en favoritt for matelskere verden over.

En kommentar om “Ostesuffle”

  1. Deilig ostesuffle, lett å få til. Jeg hadde følelsen av at jeg tok i litt for mye mel, røren ble tykk, men det kan hende at mine spiseskjeer med mel var mer «toppet», reduserer neste gang. Jeg tok 250 g blandet ost, kunne godt ha vært 300 gram og iblandet litt ost med mye smak for en spiss på smaken. Men jeg tror det er viktig å ikke bruke for mye av for fete oster. Jeg måtte skru ned temperaturen litt på slutten fordi suffleen ble veldig mørk oppå, men den ble ikke svart. alt i alt – anbefales!

Legg igjen en kommentar