Ingredienser
* 50 gr TineSmør * 2,5 dl TineMelk Hel * 2 stk. egg * 3 dl hvetemel * 2 ts bakepulver * 1 ss sukker * 0,4 ts salt
Tilberedning
Smelt smøret, hell i melken. Visp i eggene. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Hell i væsken mens du rører. Stek ”pannekaker”, ca. 15 cm i diameter. Når de har svellet opp og blitt litt ”boblete” vendes de. Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller tallerken. Det smaker godt med lønnesirup til eller nyrørt syltetøy.

Mer om Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker, kjent som «pancakes» i USA, er en populær rett som ofte serveres til frokost. De skiller seg fra de tynnere norske pannekakene i både ingredienser og tilberedningsmetode, og gir et fluffig og luftig alternativ til de fleste europeiske variantene.

En interessant detalj er at amerikanske pannekaker har en lang historisk bakgrunn. Opprinnelig ble de introdusert av europeiske nybyggere som en variant av de pannekaker de var vant til fra hjemlandet. Med tiden utviklet amerikanske pannekaker seg til sin egen unike versjon, ofte tykkere og mer fylte på grunn av tilsetningen av hevemidler som bakepulver.

Den mest kjente metoden for servering av amerikanske pannekaker er å stable dem i høye tårn, gjerne servert med lønnesirup og smør på toppen. Noen varianter inkluderer også andre tilsetninger, som blåbær eller sjokoladebiter. Hver region i USA har sin egen variant av amerikanske pannekaker, med ulike ingredienser og serveringsmetoder. For eksempel er det vanlig på sydlige landbrukssteder å servere pannekaker med ‘sorghum’, en tykk sirup laget av sørgress.

Å lage amerikanske pannekaker er relativt enkelt. De grunnleggende ingrediensene er mel, egg, melk, sukker og bakepulver. Alle ingrediensene blandes sammen til en glatt røre, som deretter helles i små porsjoner på en varm panne eller en griddle. Konsistensen skal være tykk nok til at røren ikke renner for mye ut, men tynn nok til at pannekakene blir jevnlig stekt. Resultatet vil være en tykk, men lett pannekake med en gylden brun farge på begge sider.

En viktig ting å huske på når du lager amerikanske pannekaker er at ettersom de er tykkere enn norske pannekaker, trenger de lenger tid på pannen for å bli ordentlig gjennomstekte. Det krever også jevn varme for å unngå at pannekakene brenner på bunnen. Derfor kan det være lurt å bruke en panne med tykk bunn, eller en egen pannekakepanne.

Til tross for den tilsynelatende enkelheten, er det mange variasjoner av amerikanske pannekaker. Fra gourmetversjoner med ricotta eller buttermilk, til sunnere alternativer med havregryn eller fullkornsvarianter. Uansett hvilken variant du velger, gir amerikanske pannekaker en mettende start på dagen, eller en luksuriøs helgebrunsj.