Ingredienser

4 kyllingbryst-fileter i store biter
1 1/2 ts. knust ingefær (selges på glass)
4 ts. knust hvitløk (selges på glass)
salt
1 ts. chili-pulver (NB! Dette er australsk chilipulver, som er ca. 3 ganger sterkere enn norsk)
2 ts. garam masala
200 g. naturell youghurt
2 ss. frisk sitronjuice
evt. noen dråper rød matfarge

Saus:
2 kg. friske tomater (her bruker jeg istedet 2 bokser hermetiske tomater )
4 hvitløksbåter
10 g. frisk ingefær
2 ts. tørka ‘fenugreek» blader (Kasur methi) -dette har jeg aldri funnet ut hva er…
1/2 ts. garam masala (jeg bruker 1 ts. for å få mer smak)
4 ts. sukker
200 g. kremfløte
250 g. smør (Jeg bruker halvparten for jeg syntes det ble for mye smørsmak ellers)
200 g. frisk koriander (jeg har brukt ca. 1/2 krukke)
salt etter behag

Tilberedning

Plasser kyllingbiter i en bolle og tilsett salt, ingefær, hvitløk, chilipulver og sitronjuice. Bland godt.
Tilsett yoghurt, garam masala og evt. rød frage. Mariner i minst 20 minutter.

Stek kyllingen på grill eller i panne. Ikke press på stykkene ellers vil saften forsvinne.

Saus:
Ha ingefær, hvitløk og tomater i foodprocessor eller blender og hakk til en fin purè. (trenger ikke det når en bruker hermetiske). Plasser purèen i en gryte og tilsett smør. Kok purèeen til den blir tykk som saus. Ha i fløte, sukker, garam masala, fenugreek-blader og salt og kok i ett minutt etter at det har begynt å koke. Ha i kyllingen og ha over masse hakket koriander. Server med safranris og nanbrød.