For et par år siden så fant jeg meg på et julebord med noen vestlendinger, det var pinnekjøtt og komler. En merkelig kombinasjon, men riktignok sabla godt. Dette var jo dog ikke noe kulinarisk opplevelse i seg selv, men når vi kom til desserten så ble jeg frelst. Faktisk fikk jeg så lyst til å bli værende i Haugesund at jeg holdt på å klippe i stykket flybilletten min.

dronning-mauds-puddingDesserten var nemlig Dronning Mauds Pudding, jeg har desverre ikke oppskriften men jeg fant den her. 
Dersom du ikk har smakt den så må jeg anbefalle den på det sterkeste, den scorer på alle områder. Men så på vei hjem fra vestlandet så tenkte jeg «for et merkelig navn på en dessert». Når jeg kom hjem så kastet jeg meg på datamaskinen for å finne ut litt historie om Dronning Mauds Pudding.

Det viser seg nemlig at navnet Dronning Mauds Pudding stammer fra Haugesund og er en lokal rett. Etter å ha snakket litt med mine vestlandske venner fra Haugesund så forstod jeg raskt at den var meget godt likt. Faktisk så godt likt at den er representert på omtrent alle julemiddager i Haugesundsdistriktet. Retten har sin opprinelse da en lokal kokk fikk besøk av Kong Haakon og Dronning Maud i 1906.  Spør du meg så begynner dette å falle på plass, Kong Haakon har en konfekt oppkalt etter seg og Dronning Maud har en dessert oppkalt etter seg.

Så vi kan jo trygt konkludere med at dette er en kongelig dessert!