DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann
2 ss melis
1 egg
mandelflak
FYLL
6-7 epler
5 ss sukker
kanel
rosiner
1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.
2. Tilsett vann og melis og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.
3. Del deigen i to nesten like deler. Kjevl ut den største og fordel i paiformen, godt over kantene. Prikk med gaffel. Stek ved 220 grader i ca. 8-10 minutter.
4. Skrell eplene og skjær i tynne båter. Fordel eplene i paiskallet, dryss med sukker, kanel og rosiner.
5. Kjevl ut resten av deigen til lokk og dytt godt rundt kanten. Pensle med pisket egg. Lag et hull i toppen slik at dampen slipper ut. Strø med mandelflak. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Eplepai kan også smakes til med litt muskatnøtt, revet skall av en sitron og en appelsin blandet med 1 ss hvetemel, samt mandler og rosiner.
Dette funket rett og slett ikke, deigen var for lite og tempraturen var alt for høy, jeg fikke plass till mer enn 3 epler delt i båter, denne oppskriften var helt kaos