Kake:
4,5 dl hardpakket revet gulrot
1 dl. soyaolje
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts kanel
2 ts natron
1 liten ts salt
1 ts vaniljesukker
Glasur:
45 g margarin
1 pk. Tine naturell kremost
190 g melis
Rasp gulrøtter og press dem godt sammen til du har 4,5 dl. Tøm så oljen over og la det stå å trekke. Pisk eggedosis av eggene og sukkeret. Tilsett de andre ingrediensene etter hvert, gulrota til slutt. Hell røren over i en 26 cm rund form, og stek på 180 grader i ca. 1 time.
Glasuren lages etter at kaka er tatt ut av ovnen, og står til kjøling. Smelt margarin og ost forsiktig i en kasserolle. Tilsett resten og rør godt slik at glasuren blir glatt og blank. Smør glasuren over kaka mens den er lunken. Pynt med litt revne gulrøtter eller revne appelsinskall om du vil.
Jeg har en oppskrift på en stor gulrotkake i langpanne som er kjempe deilig. jeg fant oppskiften i år og har allerede klaget 11 kaker:)