JARLSBERGPAI

Ingredienser: Bunn: 150 g Smør 200 g Hvetemel 2 ss Vann Fyll: 250 g Revet jarlsbergost 2 1/2 dl Melk 4 Egg 1/2 ts Pepper 3 ss Gressløk 150 g Bacon 150 g Sjampinjong Tilberedning: Bland sammen smør, mel og vann til en jevn deig. La deigen hvile i kjøleskapet ca. 1/2 time. Trykk deigen ut i bunn og side i en paiform. Prikk den med en gaffel og forstek den i ovnen, 200 Gr. i ca. 10 min. Legg revet ost i paideigen. Rør sammen egg, melk og pepper. Dryss over gressløk, lettstekt bacon og sopp. Stek paien ferdig ved 175 Gr. I ca. 30 min. Mer Link til pizzaoppskrift

Mer om JARLSBERGPAI

Jarlbergpai er et av Norges mest kjente bakeverk, og er en real nødvendighet for enhver matelsker. Dette er en oppskrift som har blitt elsket av flere generasjoner, og ikke uten grunn. Fem bukter med smør, egg, fløte, Jarlsbergost og skinke gir denne paien dens karakteristiske, uimotståelige smak. I tillegg er baksteforløpet enkelt og relativt raskt, slik at selv en uerfaren baker kan oppnå gode resultater.

Jarlbergpai er en fremragende rett å servere på enhver sammenkomst, stor eller liten. Den tradisjonelle oppskriften lages med Jarlsbergost, men du kan variere dette etter ønske. Du kan f.eks. prøve andre typer ost som cheddar eller mozzarella, men selvfølgelig vil den autentiske smaken fortsatt være Jarlsbergen. Den smaker deilig med alt fra salat, poteter og andre grønnsaker, til kylling, laks eller til og med alene som en hovedrett. Takket være dens allsidighet, kan du tilpasse Jarlsbergpaien til alle smakene i huset.

Men hva gjør Jarlsbergpai så spesiell og verdsatt i norsk matkultur? For det første er det kombinasjonen av sprø, gyllenbrun skorpe og smøraktig, deilig fyll. For det andre er det bekvemmeligheten med å lage den, takket være bruken av ready-made paibunn. På bare noen få enkle trinn kan du forvandle noen få ingredienser til en himmelsk pai som vil være en hit hos store og små.

Og vi kan ikke glemme bruken av den norskproduserte Jarlsbergosten. Denne osten frisker opp paien med sin nøtteaktige smak, og gir en ekte norsk følelse til retten. Hvert stykke pai inneholder et hint av Jarlsberg, et hint av Norge.

Når du planlegger å lage Jarlsbergpai, er det viktig å huske på noen grunnleggende tips. For det første, pass på at du ikke overfyller paien; dette vil føre til at den flyter over i ovntemperaturen. For det andre, sørg for at du har nok Jarlsberg; uten nok ost, vil paien miste den karakteristiske nøttesmaken. For det tredje, lar du paien avkjøles litt før du klipper den, vil bidra til å holde formen på paien og forhindre at den faller fra hverandre.

Til slutt, ikke glem at det beste med å lage Jarlsbergpai er å dele den med familie og venner. Med sitt enkle konsept og deilige resultater, er Jarlsbergpai en oppskrift som virkelig feirer det norske kjøkken. Det er et minne om at gode ting ofte kommer i enkle pakker, og at smaken på kjærlighet og omsorg kan erfares gjennom mat.

2 kommentarer om “JARLSBERGPAI”

  1. Nå har jeg lett nettet rundt etter denne oppskriften, som tidligene sto på baksinen av posene amed revet jarlsberg. Og ENDELIG fant jeg den! Tusen takk til Google og Tine

  2. Endelig fant jeg en oppskrift på jarlsbergpai uten de derre sjømatgreiene i. Denne skal prøves!! :-))

Legg igjen en kommentar