Kald lime- og banansuppe

Ingredienser
* 6 limefrukter * 6 appelsiner * 6 sitroner * 3 grapefrukter * 7 1/2 dl vann * 300 g sukker * 6 bananer * sitronmelisse og evt fryste bær til pynt
Tilberedning
1. rens og vask sitrusfruktene godt. Skalle kan skrelles av i tynne strimler med kannelerkjern, eller man kan rive det på rivjern i så lange og tunne strimler som mulig. 2. Gi så skallstrimlene 4-5 ganger oppkok, hver gang i nytt vann, for å fjerne den bitre smaken som sitter i skallene. 3. Kok sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl laken og bland den med den pressede saften av alle sitrusfruktene. Dette må smakes til etter hvor surt eller søtt man vil ha det. 4. Skrell bananene og skjør dem i skiver. Legg bananskivene i sukkerlaken me det samme for å unngå at de blir brune. Tilsett skallstrimleme. 5. Sett suppen til avkjøling. Den skal servers godt avkjølt for ikke å virke for søt. Før servering kan man friske opp med litt musserende vin eller tørr hvitvin. Pynt med noen fryste bær rett før servering, slik at de er tint når det servers.

Mer om Kald lime- og banansuppe

Kald lime- og banansuppe er en spennende og forfriskende rett som kombinerer sødmen fra bananer med den syrlige smaken av lime. Denne overraskende kombinasjonen høres kanskje litt uvanlig ut, men du vil bli overrasket over hvor godt de kompletterer hverandre. Denne suppen er perfekt for varme sommerdager da den serveres kald og kan virkelig hjelpe til med å kjøle deg ned.

Kald lime- og banansuppe oppsto først i regioner hvor både bananer og lime er rikelig, og dette inkluderer land som Brasil og andre deler av Sør-Amerika. Imidlertid har det blitt mer og mer populært i hele verden på grunn av sin unike smak og forfriskende natur. Mens noen kanskje tenker på suppe som en varm, trøstende rett, har denne kalde suppen en lett og livlig smak som er veldig forskjellig fra mer tradisjonelle supper.

Oppskriften på kald lime- og banansuppe er relativt enkel og krever få ingredienser. Hovedingrediensene er naturligvis lime og bananer, men også noe søtt for å balansere syren i limen. Honning eller agavesirup brukes ofte, men du kan også bruke sukker hvis du foretrekker det. I tillegg vil en kremet ingrediens som yoghurt, fløte eller kokosmelk bidra til å gi suppen en fyldigere tekstur. Til slutt kan du tilsette litt fersk mynte for en ekstra frisk smak.

For å lage suppen, begynn med å blande bananer, limejuice, søtningsmiddel og kremet ingrediens i en blender eller matprosessor til den er glatt. Deretter kjøler du blandingen i kjøleskapet i minst en time før du serverer. Stryk suppen gjennom en sil før servering for å fjerne eventuelle biter og få en mer konsistent tekstur. Tilsett litt fersk mynte rett før servering, enten blandet inn i suppen eller som en pynt på toppen.

På grunn av sin lette og forfriskende natur, fungerer kald lime- og banansuppe utmerket som en forrett eller dessert. Det kan også være en flott måte å starte en sommergrill på, eller det kan til og med tjene som en lett lunsj på en virkelig varm dag. Uansett hvordan du velger å tjene det, er det sikkert at den unike kombinasjonen av lime og banan vil være et hit hos gjestene dine.

I tillegg til å være deilig, gir kald lime- og banansuppe også noen helsefordeler. Både bananer og lime er fulle av vitaminer og mineraler, og det er også en god kilde til hydrering. Med tanke på disse fordelene, sammen med suppenes lette og forfriskende smak, er det ingen grunn til ikke å prøve denne spennende retten. Kanskje vil du oppdage at kald lime- og banansuppe blir din nye favoritt sommerrett!.

En kommentar om “Kald lime- og banansuppe”

Legg igjen en kommentar