* 1 frisk rød chilipepper
* 9 fl kylling eller grønsaksbiljong
* 700 g squash i terninger
* 2 modne avocadoer (myke)
* 4 ss presset sitronsaft
* 3 dl yoghurt naturell
* salt og svart pepper etter smak
* en håndfull friske mynteblader
1. Del chilipepperen i to på langs under rennende kaldt vann. Fjern frø og stilk og fihakk kjøttet.
2. Kok opp buljongen og tilsett squashen og chilipepperen. Legg lokk på kjelen og kok suppen i ca 3 min. Ta kjelen av platen og ta opp squashbitene, og legg disse til side så lenge.
3. Del avocadoen i 2, fjern steinen og grav ut kjøttet med skje. Ha avocadokjøttet i foodprocessor sammen med sitronsaften og litt av buljongen. Kjør maskinen til avocadoen er finmost.
4. Bland pureén med resten av buljongen og smak til med salt og pepper. Sett suppen til avkjøling.
5. Tilsett squashbitene og mynten i den kalde suppen. Ha suppen i suppeterrin og set den i kjøleskapet til den skal serveres.
Ta opp suppe i porsjonsskåler og legg et friskt mynteblad på toppen.
Hei,
9 fl buljong er kanskje 9 dl buljong?
Yoghurt skal kanskje blandes i buljongpurréen etter at den er kalt, rett før servering?