Kald suppe m/squash, avocado og yoghurt

Ingredienser
* 1 frisk rød chilipepper * 9 fl kylling eller grønsaksbiljong * 700 g squash i terninger * 2 modne avocadoer (myke) * 4 ss presset sitronsaft * 3 dl yoghurt naturell * salt og svart pepper etter smak * en håndfull friske mynteblader
Tilberedning
1. Del chilipepperen i to på langs under rennende kaldt vann. Fjern frø og stilk og fihakk kjøttet. 2. Kok opp buljongen og tilsett squashen og chilipepperen. Legg lokk på kjelen og kok suppen i ca 3 min. Ta kjelen av platen og ta opp squashbitene, og legg disse til side så lenge. 3. Del avocadoen i 2, fjern steinen og grav ut kjøttet med skje. Ha avocadokjøttet i foodprocessor sammen med sitronsaften og litt av buljongen. Kjør maskinen til avocadoen er finmost. 4. Bland pureén med resten av buljongen og smak til med salt og pepper. Sett suppen til avkjøling. 5. Tilsett squashbitene og mynten i den kalde suppen. Ha suppen i suppeterrin og set den i kjøleskapet til den skal serveres. Ta opp suppe i porsjonsskåler og legg et friskt mynteblad på toppen.

Mer om Kald suppe m/squash, avocado og yoghurt

Kald suppe laget med squash, avokado og yoghurt er en utmerket rett for de varme sommerdagene. Denne elegante og delikate retten er en perfekt balanse mellom friskhet og metthet, og skaper en oppfriskende og smaksrik opplevelse for ganen.

Squash, grønnsaken som legger grunnlaget for denne kalde suppen, er eksepsjonelt rik på vitaminer og mineraler, inkludert A, C, E, kalium og magnesium. Den har også tilstrekkelig med kostfiber, noe som hjelper med fordøyelsen og bidrar til å bekjempe forstoppelse. Avokado på sin side er pakket full av hjerte-sunne enumettede fettsyrer, vitaminer og mineraler som K og E, og det bidrar særlig til den kremete konsistensen i suppen. Kombinasjonen av disse to ingrediensene skaper en rett med høye ernæringsverdier.

Yoghurt gir en herlig syrlig smakskontrast, samtidig som den tilfører helsefordelene ved aktiv levende kulturer kjent som probiotika. Disse åpner vei for sunne bakterier i tarmen, noe som forbedrer fordøyelsen, og øker immunforsvarets funksjon. Det gir også en jevn og kremet konsistens til suppen.

På den kulinariske siden er det også mange variasjoner å eksperimentere med. For eksempel, kan du blande i litt frisk mynte eller koriander for ekstra aroma. Eller kanskje du vil ha et lite ekstra kick? Da kan du tilføye litt hakket jalapeno eller noen dråper chiliolje. Om du foretrekker en fyldigere suppe, kan du røre inn litt fløte eller creme fraiche. Og for en enda mer luksuriøs touch, hva med å servere suppen med et dryss av ristede pinjekjerner eller en skje med god kaviar?

Til slutt, selv om denne suppen er utmerket som en lett lunsj på en varm dag, kan den også være en sofistikert start på en flerretters middag. Kald squash-avokado suppe kan også serveres i små glass som en delikat forrett for en sommerfest. Uansett hvordan du velger å servere den, vil denne kalde suppen med squash, avokado og yoghurt helt sikkert være en hit!

Oppsummert er kald suppe med squash, avokado og yoghurt ikke bare et deilig sommervalg, men også veldig sunt. Med sine næringsrike ingredienser og tilpasningsevne til ulike smaker, er denne suppen et must å prøve for alle matelskere.

En kommentar om “Kald suppe m/squash, avocado og yoghurt”

  1. Hei,
    9 fl buljong er kanskje 9 dl buljong?

    Yoghurt skal kanskje blandes i buljongpurréen etter at den er kalt, rett før servering?

Legg igjen en kommentar