Ingredienser
500 gr hvetemel
150 gr margarin – smuldres sammen
5 ss sukker
1 ts salt – tilsettes melblandingen
3,5 dl melk – lunkes til 37 grader
25 gr gjør – røres ut i melken
Tilberedning
Alt blandes til en forholdsvis løs deig som skal heve i minst 45 minutter.
75 gr smør/melange
75 gr melis
2 ss kanel – røres mykt
Kjevle deigen ut til en stor leiv. Smør på smørblandingen, rull sammen. Kutt i biter, ca 1 cm tykke.
Pensle med egg og strø med sukker.
Stek i 10-15 minutter v/225-250 grader
Fant denne oppskriften og har akkuratt satt din deig. Gleder meg til å smake:) Takk skal du ha 😉
Prøver de nå, og ser ut til og bli både luftige og fine, men lagde de litt tykkere og presset de ned til ca en cm tykke før de etter hevet ca 30 min. Blir store, luftige og helt sikkert veldig søte og gode 🙂
Takk for oppskrift sånn på en mandag 😉
Hvor mange blir det?
Jeg laget dette ved en feil med mer smør enn det stod (studerer i USA, da blir det litt rare mål). Jeg hadde 225 gram, og jeg synes det var herlig. Det samme synes resten av klassen som roser meg for de gode bollene mine 😀 Jeg utvidet smørblandingen med to teskjeer flytende vaniljeekstrakt. Det gir en en deilig smak, det også. 5 stjerner.
Sykt bra oppskrift! Det er slik de skal være:) takk
Veldig gode boller de var kjempe gode !
Jeg bytta ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvetemel, det ble kjempbra! Hadde rosiner i også. Fin og superenkel oppskrift. takk 🙂
Gjær får man kjøpt på Rema 1000, kiwi, etc..
Hei, jeg håper den forrige kommenteren var en spøk?
Hvis ikke: Gjør er skrivefeil for gjær.
🙂
Dette virker som en fin oppskrift. Men vi har ett spørsmål, hvor får vi tak i Gjør? spesialforetning? Håper på tilbakemelding.