Ingredienser
6 Kryddersildfileter
1 Løk
1 Eple
2 Syltede agurker
2 ss Kapers
Saus:
1 ss Olivenolje
1 ss Karri
1 dl Majones
1 dl Crème fraîche
1 ts Sennep
Salt og pepper
1 ss Hvitvinseddik
1 ss Sukker
Tilberedning
Start med sausen: Rør sammen karri og olivenolje. Tilsett majones og krem og bland godt. Rør inn sennep og smak til med salt, pepper, sukker og eddik. Hakk epler, løk, agurk og kapers og vend inn.
Skjær silda i fine biter på skrå og bland inn til slutt. La silda trekke noen timer før servering.
I mange oppskrifter til silderetter skal man bruke kryddersild. Hvordan lager man kryddersild?
Dette var en stor success. Har servert denne (sammen med andre varianter av sild) ved tre anledninger hittil i jula. Veldig mange synes denne er både frisk og spennende !