Ingredienser
800 g laks i skiver
2 ss salt pr. liter vann
1 ts hel pepper
Forslag til tilbehør:
Kokte poteter, agurksalat og rømme.
Agurksalat:
1 stk. agurk
2 dl vann
3 ss eddik
3 ss sukker
Litt pepper
Tilberedning
Kok opp vann tilsatt salt og krydder i en vid kjele. Ta kjelen av plata og legg fiskestykkene i. Kok opp, dra til side og la fisken trekke ca 15 minutter, skal ikke koke. Legg fisken over på et varmt fat.
Agurksalat:
Skjær agurk i tynne skiver. Legg skivene i marinaden av vann, eddik og sukker og dryss litt pepper over.
Server med rømme og kokte poteter ved siden av.
Har leste mange oppskrifter på nettet vedr. avkokt laks og torsk.Veldig stor variasjon hvor mye salt som skal brukes .i gamle dager sa en at en kulle bruke 1/2 dl grovt. salt til en liter vann. I oppskriftene her på nettet anbefales det fra 1 ss – 3 ss. pr liter vann. Det står bare salt, ikke hva slags salt, grovt eller fint.