Kyllingpizza med Creme fraiche og pesto

Ingredienser
-Fint siktet hvetemel (aller helst pizzamel, kjøpes på ultra o.l) -Creme fraiche, lett type -1 potte frisk basilikum -Ekstra Virgin oil (god olje er viktig) -hvitløk -salt og pepper -sitron -parmasan -pinjekjerner -kylling -skinke -gjær -ost, jeg bruker enten Mozarella eller vanlig Norvegia gulost.
Tilberedning
Pesto: Jeg bruker stavmikser, men blender funker også sikkert bra. Riv av bladene på basilikumen, gjør ingenting om det kommer med litt grener, spar gjerne litt til creme fraiche sausen. rens 3 fedd hvitløk, og ta ca. 50 gram pinjekjerner og 50 gram revet parmasan. legg alt dette oppi blenderen/stavmikser og tilsett sitronsaft og pepper. Jeg mener det går fint ute salt pga oljen og osten som er ganske salt. Tilsett nå i hvertfall 0.5dl olje og kjør blender/stavmikseren. Som regel er dette litt lite olje, så tilsett gjerne litt mer, men det må brukes skjønn, kommer veldig ann på basilikumplanten osv. Bruk fornuft. Pestoen burde ha ikke være altfor flytende. Pizzadeig: 3dl mel, halv pakke gjær, 1/2 ts salt, 3-5 ss olje og ca 1 dl med lunket vann i en bolle. Bland selvfølgelig det tørre før vann og olje tilsettes 🙂 dette må eltes i minimum 10 minutter for hånd. En viktig regel jeg bruker er å heller ta for mye vann sånn at deigen blir tørr. Mye lettere å tilsette mer mel i ettertid enn mer vann. Smør gjerne litt mer olje over og la deigen heve i minimum 30 min eller til ca dobbel størrelse. Finn så fram bakepapir og kjevle deigemnet ut over en stor langpanne, det skal bli en stor og tynn bunn som dekker neste hele flaten. La det heve i ca 30-45 min. Creme fraiche saus: ca. 2 dl creme fraiche med litt pepper, resten av basilikumen, litt sitron og 1 fedd hvitløk. Fordel jevnt over pizzabunnen. Pizzafyll: 1 middels stor kyllingfilet 150-200 gram i tynne lange strimler 1 boks ferdigkuttet skinke, evt bog-skinke. ca. 200 gram. 1-2 tomater. 200-250 gram revet ost. fordel jevnt over hele pizza’en. Steking: Forvarm ovnen til max (300 grader) og la det steke i ca. 7-9 minutter. Steketid avhenger veldig av egen preferanse og hvilken ovn man har. Jeg har en gammel jallaovn med over/under-varme.

Mer om Kyllingpizza med Creme fraiche og pesto

Det er velkjent at pizza er en av de mest elskede matdiskene over hele verden og bringer sammen forskjellige smaker på ett sted. En av disse deilig variasjonene er kyllingpizza med creme fraiche og pesto. Denne typen pizza er en skikkelig gane-tilfredsstiller som smelter sammen smakene av fersk kylling, kremet creme fraiche og aromatisk pesto. Men det blir enda mer interessant når du vet litt mer om denne særegne varianten.

Kyllingpizza med creme fraiche og pesto er ingen vanlig pizza. Den skiller seg fra den tradisjonelle pizzaene som vi vanligvis kjenner, både i form av toppingene og i tilberedningsmetoden. Først og fremst, i stedet for tomatsaus, anvender denne typen pizza creme fraiche som base. Creme fraiche gir en kremet smak, og gir en behagelig kontrast til den rike smaken av pesto.

Når det gjelder pesto, kan valget av type pesto ha en enorm innvirkning på pizzaens sluttspill. Tradisjonelt sett foretrekker mange å bruke grønn pesto, også kjent som basilikumpesto, grunnet sin unike smak. Imidlertid, rød pesto, som er laget av soltørkede tomater, kan også være et flott tillegg. Pestoen blir strødd over creme fraiche og fungerer som et kraftfullt krydder som forsterker pizzaens allerede solide smakprofil.

Når det kommer til valg av kylling, er det best å bruke grillet kylling som hovedprotein. Grillet kylling bringer ikke bare mer smak til retten, men også en viss tekstur som komplementerer den glatte creme fraiche. For en ekstra vri, kan kyllingen marineres i urter og krydder før grilling for å maksimere smaken.

Håndteringen av osten er også en kritisk del av tilberedingen av kyllingpizza med creme fraiche og pesto. I stedet for den velkjente mozzarellaen, kan du eksperimentere med blåmuggost eller parmesan. Disse ostene gir en skarp og distinkt tone som passer veldig godt med de andre rike smakene.

Å lage pizza hjemme er en kunst, og å lage kyllingpizza med creme fraiche og pesto er ikke noe unntak. Å eksperimentere med forskjellige ingredienser og teknikker kan hjelpe deg å finne den utmerkede smakskombinasjonen som passer din gane perfekt. Så, neste gang du lager pizza, hvorfor ikke prøv denne unike variasjonen og ta pizza opplevelsen til et nytt nivå.

En kommentar om “Kyllingpizza med Creme fraiche og pesto”

Legg igjen en kommentar